Person funnet i brannruiner

Politiet har funnet levninger i nedbrent pleiesenter i Kongsberg der en eldre kvinne er savnet.

Brann Kongsberg

FUNN: Kriminalteknikere fra politiet fant tirsdag levninger etter en person i bygningen den savnede bodde i. Selv om politiet ikke har bekreftet identiteten er kvinnens pårørende varslet om funnet.

Foto: Vegard Aas

Tirsdag formiddag fant politiets kriminalteknikere levningene fra en person i brannruinene.

– Det er grunn til å tro at det er den savnede vi har funnet. Men vi kan ikke være sikre, og må bekrefte identiteten gjennom DNA-prøver og rettsmedisinske undersøkelser, sier politiets operasjonsleder Tore Nuven til NRK like før klokken 13 tirsdag.

Laster Twitter-innhold

Like etter klokken halv fire natt til julaften kom meldingen til politiet om brann på Skinnarberga bo- og omsorgssenter på Kongsberg. 22 beboere ble raskt evakuert av nattepersonalet ved senteret.

Men en beboer ble aldri funnet. Siden har politiet og frivillige lett etter kvinnen som fortsatt er savnet.

Dagen før lette politiet etter hun som ikke kom til rette uten funn. Selv om de øynet lite håp om å finne henne i live holder de på med å søke etter beboeren andre juledag.

Åpner butikker og holder informasjonsmøte

Klokken 13 samler kommunen berørte til et informasjonsmøte. Kongsberg kommune skriver dette på sine nettsider:

– Det avholdes et informasjonsmøtet på Glitre Bo Cort i Adlersgate 25 for berørte 26.12.2017 kl. 13.00. Pårørende som trenger kontakt kan ringe 481 66 428.

Mens klesbutikker i Kongsberg holder åpent andre juledag for at de rammede skal kunne få seg nye klær, skriver Laagendalsposten.

Årsaken til brannen er fortsatt ikke kjent. Politiet får bistand fra Kripos og etterforsker videre for å finne ut hva som egentlig skjedde.