NRK Meny
Normal

Drammen Taxi mister all pasientkjøring

Drammen Taxi tapte anbudsrunden om pasientkjøring for Vestre Viken HF. Daglig leder antar et inntektstap for Drammen Taxi på 11 millioner kroner bare i år.

Pasientreiser

Drammen Taxi forventer et betydelig inntektstap etter at de tapte anbudsrunden om pasientreiser for Vestre Viken HF.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Vestre Viken har valgt å godta Norges Taxis tilbud om pasientkjøring. Kontrakten trer i kraft 1. juli i år.

Daglig leder i Drammen Taxi, Odd-Ivar Gjersvik, sier at de fikk beskjeden sist fredag.

Les: Drammen Taxi vant over Vestre Viken HF

Tok forbehold i tilbudet

– Årsaken til at vårt bud ble avvist var at vi har tatt forbehold i anbudet som var så omfattende at Vestre Viken har valgt å avslå det.

– Hva slags forbehold er det snakk om?

– Vi tok blant annet et forbehold i kontrakten om at vi ikke kunne bøtelegges for mer enn 50 000 i måneden, det er 600 000 i året.

I anbudet står det også, ifølge Gjersvik, at tiden de har på å bringe pasienten fra A til B er den samme uansett, også uansett værforhold.

– Det aksepterte ikke vi. Vi vet at når snøfallet kommer, så fører det til store trafikale problemer for alle bilister, også oss. Vi syns det er urimelig at vi skal betale bøter for noe vi ikke er årsaken til.

– I tillegg godtar vi ikke at våre sjåfører og løyvehavere ikke får lov til å røyke på sykehusområdet, når sykepleiere og leger har lov, sier Gjersvik.

Les:

Taper 11 millioner

Gjersvik sier at tapet av anbudet vil føre til et betydelig inntektstap for selskapet.

– For inneværende år så vil det bety en inntektssvikt på cirka 11 millioner kroner og det er ikke ubetydelig. Det skal komme nye anbud på deler av avtalen fra 1. januar så jeg kan ikke si noe om neste år ennå.

– Hva vil dette ha å si for sjåførene?

– De vil ha lavere inntjening, kanskje spesielt i sommer. Men vi retter oss nå mer mot bedriftsmarkedet i Buskerud, så over tid vil forskjellene jevne seg ut, sier Gjersvik.