Klarer å fylle sommerturnusen

Modum kommune vil klare å fylle sommerturnusen med vikarer i år. Om få uker flytter de første sommervikarene inn på Frydenberg.

Sykehuskorridor

Ti studenter har fått jobb som sommervikarer i Modum kommune. De skal jobbe forskjellige steder i kommunen.

Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

– Vi fikk veldig god respons på vår annonse.

Det sier Jeanette Jacobsen som er leder ved Bemanningssentralen i kommunen.

Tyrifjorden

Seks av vikarene har takket ja til tilbudet om å bo gratis på Frydenberg som ligger ikke langt fra vannkanten i Tyrifjorden.

Foto: Modum kommune

Til sammen kom det inn 17 søknader fra sykepleier- og medisinstudenter. Jacobsen forteller at de først og fremst søkte etter sykepleierstudenter på andre året fordi de har vært gjennom medikamenteksamen og har hatt en del praksis. Men de fikk også søknader fra førsteårsstudenter.

Nå har ti av søkerne fått tilbud om sommerjobb, åtte av dem er sykepleierstudenter og to studerer medisin.

– En av studentene kommer fra Danmark, så det blir veldig spennende, sier Jacobsen.

Har slitt med å fylle sommerturnusen

Kommunen har de siste årene hatt problemer med å skaffe kvalifiserte vikarer. Derfor gikk de tidligere i år ut med tilbud om mer enn minstesatsen i lønn og gratis kost og losji ved Frydenberg rehabiliteringssenter.

Seks av sommervikarene har takket ja til kommunens tilbud om å få bo ved Frydenberg. De andre er lokale søkere som kan bo hjemme.

Lege ved sykeseng
Foto: Wiik, Eirill / NTB scanpix

Kari Mette Larsen som er sjef ved Frydenberg sa til NRK tidligere i år at de er veldig stolte av utsikten over Tyrifjorden og den flotte strandlinjen, og at de som takker ja til tilbudet om å bo der, har noe å se frem til.

Målet var 20 vikarer

Selv om kommunen hadde som mål å få tak i 20 vikarer, er de godt fornøyd med at ti stykker har valgt Modum kommune som arbeidsplass til sommeren. De skal jobbe mellom fem og åtte uker i sommer.

– De skal jobbe på sykehjem, bo- og dagsenter og innen psykiatri. De er plassert litt etter hvilket behov kommunen har, og litt etter hva de selv har ønsket, forteller Jacobsen.

Hva har dere lært av dette?

–Vi kunne godt ha vært ute enda litt tidligere, så det skal vi gjøre neste år. Mitt råd til andre kommuner er å tenke "utenfor boksen" og gjøre seg attraktiv, sier Jacobsen som om bare noen få uker skal ta imot de nye arbeidstakerne.