Hønefoss rykker ned til 2. divisjon

Hønefoss-trener innrømmer at de lenge før søndagens kamp startet forberedelsene for et mulig nedrykk.

Hønefoss rykker ned

Hønefoss rykker ned til 2. divisjon etter tapet mot Kristiansund søndag kveld.

Foto: Roar Halten / NRK

Søndag ettermiddag tapte Hønefoss mot Kristiansund. Det betyr kroken på døra i 1. divisjon. Neste år blir det 2. divisjonsspill som gjelder. Hønefoss-trener Rune Skarsfjord sier at de det siste halve året har sett på løsninger hvis dette skulle komme.

Les også: Hønefoss forberedt på nedrykk

-Dette er ingen bombe. Vi har vel omtrent avviklet klubben siden påske. Siden i sommer har det blitt satt i gang flere prosesser.

Han mener det er viktig at klubben nå må finne seg selv.

– Klubben må nå ned en divisjon og på sikt kan den ha godt av det. Så må man bygge en drift som er forsvarlig og fornuftig – noe som det ikke har vært i år. Det er viktig at klubben finner seg selv og tar en retning i forhold til det.

Rune Skarsfjord

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord sier at klubben nå må finne seg selv og veien tilbake.

Foto: Roar Halten / NRK

Les også: Hønefoss reddet fra konkurs

Prøvde alt til siste minutt

Likevel, tross nedrykk, gutta på banen prøvde til siste slutt å redde stumpene.

– Vi har jobbet hardt for å henge med, og har gjort det til 90. runde og siste minutt. Vi hadde våre sjanser på slutten, vi kunne ha stukket av med tre poeng – men det klarte vi altså ikke. Vi var akkurat ikke gode nok.

– Får det noen konsekvenser for deg dette her eller kommer du til å fortsette?

– Det er litt tidlig å si. Jeg har kontrakt i to år til men nå skal jeg sette meg ned med klubben også skal vi sammen finne ut hva som er riktig vei videre. Vi har en veldig god dialog så nå må vi sette klubben først og gjøre de riktige valgene for å løfte Hønefoss. Dette kommer nok til å ta litt tid for det blir en byggejobb, men den jobben må klubben være villig til å ta.