Hopp til innhold

Hønefoss forberedt på nedrykk

– Det har vært en vanskelig sesong, sier trener Rune Skarsfjord, og innrømmer at klubben fortjener å rykke ned til spill i 2. divisjon fotball for menn neste sesong.

Hønefoss Ballklubb

Hønefoss er forberedt på nedrykk etter en elendig sesong.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Klubben har bare vunnet fem kamper denne sesongen, og ligger helt nederst på tabellen i 1. divisjon med 21 poeng. Treneren med lang fartstid i norsk fotball er forberedt på nedrykk.

– De aller fleste har avskrevet oss veldig lenge. Vi selv har prøvd å holde motet oppe, og jeg har ikke noe å utsette på spillerne i så måte. Det er et ungt, nytt og bra lag som gir alt, men at vi ender i 2. divisjon, det er nok ganske sikkert nå.

18 år siden sist

Det er 18 år siden sist Hønefoss spilte fotball i 2. divisjon.

Trener Rune Skarsfjord sier det er klubben som helhet som må ta skylda for at den nå rykker ned dit igjen.

Hønefosstrener Rune Skarsfjord, til venstre og klubbens sportslige leder Rolf Magne Walstad.

Hønefosstrener Rune Skarsfjord, til venstre, og klubbens sportslige leder Rolf Magne Walstad.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Det har på mange måter vært en helt forferdelig sesong. Men vi kan dra det to-tre år tilbake, og si at det har vært en tøff reise for klubben. Det har vært mange utskiftninger både av spillere, trenere og ledere. Så klubben har vel gjort alle de blemmene man kan gjøre for å kalle det en fiasko.

Dårlig økonomi

HBK har de siste årene slitt økonomisk. I sommer ble det kjent at klubben slet med et underskudd på 5–6 millioner kroner. Dugnadsinnsats, kronerulling, sponsorer og spillersalg har reddet klubben, men det har gått utover prestasjonene.

Og selv sportslig leder, Rolf Magne Walstad, innrømmer nå nederlaget.

– Ting har ikke blitt slik som vi så for oss, og det er selvfølgelig veldig skuffende.

Han sier mange spillere har blitt borte i løpet av sesongen, og mye er annerledes enn hva klubben så for seg da den startet.

Mistet mange spillere

Laget har de siste to årene solgt den ene eliteseriespilleren etter den andre for å redde økonomien. I august solgte klubben den siste som var med på laget da HBK kjempet i den øverste serien.

Thomas Braaten, kaptein

Thomas Braaten er kaptein på Hønefoss. Han sier at spillerne også ser hvilken vei det går.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Kaptein Thomas Braaten lover at laget vil gi alt i hjemmekampen mot Follo på søndag, men at spillerne også ser hvilken vei det går.

– Altså, vi snakker ikke mye om det, men alle klarer jo å lese en tabell og se at det ser veldig vanskelig ut. Men inntil det er helt umulig å berge seg, så skal nå vi stå på og prøve å vinne de kampene vi kan.