NRK Meny
Normal

Hønefoss reddet fra konkurs

Konkursspøkelset har truet Hønefoss Ballklubb denne sesongen, men nå er klubben reddet. Langsiktige avtaler skal gjøre økonomien forutsigbar de nærmeste årene.

Hønefoss Ballklubb

Det har vært mye stang ut for Hønefoss denne sesongen. Fortsatt står klubben i fare for å rykke ned til 2. divisjon.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

I sommer ble det kjent at Hønefoss Ballklubb (HBK) slet med et underskudd på 5–6 millioner kroner. For et par uker siden ble det startet kronerulling for å hjelpe klubben. En egen konsert har også blitt arrangert for å samle inn penger. De bidragene er to av flere som skal få klubben ut av det økonomiske uføret.

Knut Kjær Berntsen

Fungerende styreleder i HBK, Knut Kjær Berntsen, er glad for at de nå har fått på plass langsiktige avtaler.

Foto: HBK

– Det er en totalpakke som både sponsorer og samarbeidspartnere har vært med på, i tillegg til de lokale innsamlingene. Det store engasjementet i nærmiljøet viser at det betyr mye å ha en lokal toppklubb, sier fungerende styreleder i HBK, Knut Kjær Berntsen.

Sikrer økonomien i tre år

Hvor mye penger som trengtes for å redde HBK vil ikke den fungerende styrelederen ut med. Nå skal imidlertid klubben ha fått nok penger til å løse det akutte behovet, men i avtalene de har gjort er det også tenkt mer langsiktig.

– Med det samarbeidet vi har fått til nå, vil vi få en positiv egenkapital. Det vil sikre lisensen vår hvis vi skulle være så heldige å holde oss i 1. divisjon, men avtalene sikrer oss også forutsigbar økonomi de neste tre årene, sier Kjær Berntsen.

– Hadde ikke overlevd

Han forteller at klubben nå må sette tæring etter næring. Driften av klubben har vært uforsvarlig, mener han, og det har vært slitsomt både for ansatte og spillere, men også for de rundt klubben.

– Når vi igjen hadde behov for penger, var det viktig å tenke lenger enn bare det akutte. Hvis ikke tror jeg ikke denne klubben hadde overlevd, sier Kjær Berntsen.

Et eventuelt nedrykk truer ikke inntektene

Med åtte kamper igjen av årets sesong, ligger Hønefoss desidert sist på tabellen. Det er fem poeng opp til sikker plass, og de sportslige resultatene må bedres for å unngå et nedrykk.

– Vi har fortsatt et håp om å klare det, men hvis vi skulle rykke ned, endres ikke det økonomiske bildet. Treårsavtalen sikrer de beløpene sponsorene er inne med i dag. Det er viktig for å skape det fundamentet som gjør at vi får en sunn klubbdrift, både på bredde – og toppfotballen, avslutter Kjær Berntsen.