NRK Meny
Normal

Fretex:– Vi må forbedre containerne

Fretex sier de er glad for at kvinnen som satt fast i en Fretex-container sist fredag, ikke ble alvorlig skadet. Nå jobber med å gjøre containerne sine tryggere.

Fretex cotainer

Fredag sist uke satt en kvinne seg fast i denne containeren på Gulskogen i Drammen.

Foto: Harald Inderhaug

Det var da Eyvind Røed fra Drammen luftet hunden sin en siste gang for dagen at han fikk seg en uventet opplevelse. Det han trodde var en katt som ulte, viste seg å være en kvinne som satt fast i Fretex sin container for innsamling av klær.

– Hun skreik om hjelp, gav uttrykk for å ha det veldig vondt, og virka ganske medtatt, sier Røed til NRK.

Trine Gjermundbo, kommunikasjonssjef i Fretex Norge AS

Trine Gjermundbo, kommunikasjonssjef i Fretex Norge.

Foto: Picasa

– Det er trist når det skjer, men det er godt at det gikk bra med denne kvinnen, og det er jo det viktigste. Dessverre hender det fra tid til annen at noen prøver å hente ut klær, sier kommunikasjonssjef i Fretex Trine Gjermundbo.

– Spør heller, ikke ta

Fretex sier at de tar hendelsen på alvor.

– Heldigvis skjer det ikke så ofte at folk prøver å ta klær, men det skjer. Derfor jobber vi med deler av denne boksen for å se hvordan vi kan gjøre den enda tryggere og bedre, for det må vi jo. Og vi har fortsatt ting vi skal endre på, sier Gjermundbo.

Kvinnen som satte seg fast hadde trolig prøvd å komme seg inn i Fretex-beholderen for å ta klær ved å stå på en sykkel for å nå opp til luka. Armene har blitt sittende fast idet hun mistet fotfeste, og hennes egen vekt låste luka igjen over armen hennes.

Saken fortsetter under bildet.

Fretex container

Mannen som fant den medtatte kvinnen skrev følgende på Facebook: En tragisk sak. Ved midnatt var jeg ute og luftet Mille og fant et kvinnemenneske som hadde satt seg fast i Fretex-containeren her på Gulskogen.

Foto: Harald Inderhaug

Klærne som ligger i boksene selges på Fretex, men de deles også ut av Frelsesarmeen til folk som trenger det.

– Denne dama og andre som virkelig trenger hjelp kan få tilgang på klærne, men ikke på den måten, sier Gjermundbo.

Gjermundbo ber om at folk ikke skal forsyne seg selv, men heller komme å spørre om klær på en av stasjonen til Frelsesarmeen.

Les også: Stadig flere trenger mat fra Frelsesarmeen

Tyveri-problem

Det har vært et problem tidligere med tyveri fra boksene, og for noen år siden ble derfor containerne redesignet litt for å unngå tyver

– Vi gjorde endringer på boksene for å unngå tyveri. De som gir gaver og klær vil jo at det skal gå til Fretex og Frelsesarmeen, og ikke at det skal være selvbetjening. Vi respekterer giverne og deres ønske, og derfor vil vi at det skal være trygt og ryddig å gi til Fretex, sier Gjermundbo.

På boksene finnes det også en sms-tjeneste der folk kan sende melding og si fra til Fretex hvis det er noe.

– Vi har så fryktelig mange innsamlingsbokser, og folk er svært gavmilde. Derfor trenger vi litt hjelp innimellom til å hindre tyveri eller få vite om bokser som er fulle av klær slik at vi kan tømme dem, avslutter Gjermundbo.

Les også: Tiggerne tjener mer i julebordsesongen