NRK Meny
Normal

Fem tiltalt i omfattende overgrepssak

Ifølge tiltalen skal tre av de tiltalte ha forgrepet seg mot svært små barn.

Politiadvokat Kristin Røhne

Statsadvokat Kristin Røhne er aktor i den omfattende overgrepssaken. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen straffesak.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tre menn og to kvinner er tiltalt i den omfattende overgrepssaken. Statsadvokaten ber retten om forvaring for de tre mennene.

Tiltalen er på 27 sider, og de alvorligste tiltalepostene gjelder en 32 år gammel mann og en 23 år gammel kvinne fra Buskerud, i tillegg til en 27 år gammel mann fra Oslo.

Det er VG som skriver om saken. De omtaler den som en av Norges største overgrepssaker. Alle de tre som er tiltalt for de mest alvorlige forholdene, risikerer 21 års fengsel. De to mennene kan altså få en forvaringsdom.

VG skriver at de tre skal ha forgrepet seg på svært små barn. Det ene barnet er datteren til den 23 år gamle kvinnen, og barnet var bare tre måneder da overgrepene skal ha startet. De tre tiltalte skal ha begått overgrepene i fellesskap.

32-åringen er også tiltalt for overgrep mot sin egen sønn, som bare var to måneder da overgrepene ifølge tiltalen skjedde.

Han har ifølge avisen erkjent straffskyld, mens den 27 år gamle Oslomannen har erkjent straffskyld for en mindre del av anklagene. Den 23 år gamle kvinnen nekter straffskyld.

Les også:

Omfatter minst 70 unge jenter

Den største delen av tiltalen gjelder en 33 år gammel mann fra Romerike, som skal ha forgrepet seg på 70 unge jenter gjennom internett. Han erkjenner straffskyld for store deler av anklagene. Mannen skal tidligere ha blitt dømt for overgrep, ifølge VG.

I tillegg er en 43 år gammel kvinne fra Buskerud tiltalt for produksjon og spredning av overgrepsbilder. Hun har erkjent straffskyld.

Det er satt av elleve uker til rettssaken, som starter i Drammen tingrett den 2. mars.