Delvis lukkede dører i Tranby-saken

Neste uke starter rettssaken mot den drapstiltalte kona til mannen som ble funnet død i en utbrent bil på Tranby i Lier. Deler av forhandlingene kommer til å gå for lukkede dører.

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

Mannen ble funnet i denne utbrente bilen på Tranby i Lier.

Avgjørelsen ble tatt av Drammen tingrett i en kjennelse 18. desember i fjor skriver VG.

27. mars i 2013 varslet en turgåer politiet om en utbrent bil på en P-plass i Tranby i Lier i Buskerud. I bilen fant politiet en 57-åring død. Hans 52 år gamle kone ble siktet og senere tiltalt for overlagt drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

Les også: Tiltalt for overlagt drap

– Av hensyn til barna

Bistandsadvokat Anne Kroken, som representerer de mindreårige barna til den drapstiltalte og avdøde, hadde i utgangspunktet krevd at hele den over fem uker lange rettssaken skulle gå for lukkede fører.

Hun har argumentert ut fra hensynet til barna, skriver VG.

– Både hensynet til privatlivets fred, sakens opplysning og hensynet til fornærmedes ettermæle gir grunnlag for lukkede dører, argumenterer hun overfor retten.

Ifølge avisa har støtte fra statsadvokat Trude Elisabeth Sparre og den andre bistandsadvokaten i saken, Anders Green, om å lukke dørene.

Ønsker åpen rettssal

De eneste som protesterer er forsvarer Hilde Marie Ims og Anders Westeng. De mener det er riktig å lukke dørene under den delen som handler om barnas forklaring, skriver avisa.

– Når det gjelder hovedforhandlingen for øvrig, herunder tiltaltes forklaring og den øvrige bevisførselen, er det etter deres mening ikke grunnlag for å gjøre unntak fra hovedregelen om offentlighet. Tvert imot har tiltalte en opplevelse av at sakens fremstilling i media til nå har vært ensidig og ubalansert, hvilket begrunner behov for offentlighet under saken, argumenterer forsvarerne i kjennelsen som VG siterer fra.

– Har stor offentlig interesse

Drammen tingrett har avgjort at pressen ikke får anledning til å være til stede under barnas forklaring i retten. Dette gjelder deres direkte forklaring og opptakene som er gjort i dommeravhør.

Men fordi deler av saken har stor offentlig interesse, får pressen vanlig anledning til å følge rettssaken, skriver avisa.

Rettssaken starter tirsdag 13. januar, og skal være til 19. februar i Drammen tingrett.