NRK Meny
Normal

Brukte bil til å knuse inngangspartiet

DRAMMEN (NRK): Politiet har funnet bilen som ble brukt til «sjokkbrekket» hos en urmaker i Drammen, men leter fortsatt etter innbruddstyvene.

Innbrudd hos urmaker i Drammen

Politiet venter på bilder fra butikkens overvåkningskamera. – Vi har foreløpig ingen mistenkte eller mottatt noen tips i saken, sier politiet.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Innbruddet skjedde hos en urmaker i Gågata i Drammen natt til tirsdag. Ifølge politiet har en bil kjørt inn i butikken til "Urmaker Roll Hansen". Like etter klokken sju melder politiet at de har funnet bilen.

– Bilen er funnet i Nøsteveien, men innbruddstyvene er fortsatt på frifot, sier operasjonslederen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet fortsetter nå jakten på innbruddstyvene, samtidig venter de på bildene fra overvåkningskamera i butikken.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte eller mottatt noen tips i saken, sier operasjonslederen.

– Utrolig trist

NRKs reporter på stedet forteller at hele inngangspartiet er rasert, at hyller er revet ned og at det er glasskår overalt.

– Jeg ble vekket rett over seks. Fikk en telefon fra Securitas. Da var det bare å få på seg klærne og komme seg til butikken, sier innehaver Torgeir Kvanlid.

Han sier det er usikkert hvor mye tyvene har fått med seg, men at han er glad for at det skjedde på denne måten, og ikke som i fjor da han og en kollega ble kneblet og sprayet med pepperspray under et ran.

Torgeir Kvanlid

Torgeir Kvanlid eier urmaker Roll Hansen i Drammen. Han sier innbruddstyvene har fått med seg klokker for store summer.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Det er bare utrolig trist. Vi hadde nettopp kommet oss opp igjen på beina og fått inn varer etter ranet som var i slutten av mai. Så det er bare trist. Det ligger masse jobb foran oss nå, forteller Kvanlid.

– Hva har tyvene stjålet?

– Jeg kan se noe hva de har fått med seg og heldigvis så er det en del ting de ikke har fått med seg også. De har fått med seg en god blanding av dyre eksklusive ting, og noe mindre dyre ting. Men de har fått med seg ganske mye, sier Kvanlid og legger til:

– Jeg syntes det ser ut som om de til en viss grad har visst hva de skulle gå etter

Ble ranet for under ett år siden

I mai 2015 ble den samme urmakeren ranet. Da stormet umaskerte ranere inn i butikken og fikk med seg eksklusive klokker for store verdier.

Ranerne er fortsatt på frifot, men politiet mener de er en del av et større kriminelt nettverk og står bak lignende grove ran flere steder i Europa.

Innbrudd urmaker i Drammen
Foto: Chetan Rastogi / NRK