Normal

Urmaker: – Vi er fortsatt skjelvne

Fredag ble Urmaker Knut Roll Hansen i Drammen ranet av fire gjerningsmenn. De ansatte er preget etter det andre ranet på tre måneder.

Torgeir Kvanlid

– Det er sørgelig å se, sier Torgeir Kvanlid, innehaveren av urmakerforretningen som ble ranet i Drammen. Han viser frem ødelagte glassmontere.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Det er fortsatt ikke helt tomt i forretningen til Torgeir Kvanlid, for ranerne tok med seg bare de aller dyreste klokkene.

– De visste hva de skulle ha, for de tok bare med seg klokker av to fine og dyre merker, sier Kvanlid som er innehaver av Urmaker Knut Roll Hansen i Drammen.

Det er bare drøye tre måneder siden butikken ble ranet forrige gang, og fredag ble butikken utsatt for et nytt ran. Klokker til en verdi av nærmere 1,5 millioner kroner ble tatt.

Truet med pistol

Rett før klokka 16 la Kvanlid merke til at det kom tre mennesker inn i butikken. De ansatte tok imot dem på vanlig vis, men plutselig fikk de pistoler mot hodet. De ble tvunget ned på gulvet med beskjed om å legge seg på magen inne på et bakrom. Så satte ranerne på dem håndjern og bandt sammen føttene. I ettertid viste det seg at det var fire gjerningsmenn.

– Jeg ble ganske skjelven. De sprayet oss også med store doser pepperspray i øynene og i munnen, sier Kvanlid, som sammen med den andre ansatte ble tatt med til legevakta etter ranet.

Glassmontere

I disse glassmontrene lå de dyrebare klokkene.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Innen fem minutter hadde ranerne forlatt butikken. Kvanlid fikk trykket på ransalarmen med en gang, og politiet kom til butikken rundt ett minutt etter at ranerne hadde stukket av.

– Det føltes som det gikk i sakte kino da det skjedde, selv om det egentlig var over veldig raskt, sier Kvanlid.

Håper å oppklare ranet

Onsdag friga politiet bilder av de antatte ranerne. Bildene er fanget opp av butikkens overvåkningskameraer. Politiets bønn om hjelp fra publikum har resultert i flere tips.

– Foreløpig vet vi ikke hvem mennene er, men siden de ikke var maskerte, håper vi å finne dem, sier etterforskningsleder Trond Hageland i Søndre Buskerud politidistrikt.

Glad for å være i live

Torgeir Kvanlid

Ransalarmen har Torgeir Kvanlid rundt halsen.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Som en naturlig følge av det de har opplevd, kommer Kvanlid og hans ansatte til å være ekstra på vakt i tiden som kommer. Han innrømmer at de har diskutert den videre driften av butikken, men så langt er de innstilt på å fortsette.

– Selv om vi har bra sikkerhetsutstyr i dag, kommer vi til å jekke opp et par hakk til, sier Kvanlid.

I ettertid har det vært tøffe dager for Kvanlid og den andre ansatte som var til stede under ranet. Men tross alt er de glad for at det har gått såpass bra.

– Det var ganske brutalt det som skjedde, så vi er fortsatt skjelvne. Men vi prøver å være her. Det viktigste er at vi er i live og relativt uskadet, sier Kvanlid.