NRK Meny
Normal

– Målet var å få meg til å holde kjeft

Laila Gustavsen (Ap) mener Kongsberglistas ordførerkandidat truet med å publisere «drittpakke» i media. – Dette var ikke et forsøk på å true, svarer Kjell Gunnar Hoff.

Laila Gustavsen hjemme på Kongsberg

Gustavsen sier hun ikke finner seg i at noen går ut og sverter henne som person og bestrider hennes kompetanse.

Foto: STAFF / Reuters

«I dag fikk jeg telefon fra ordførerkandidaten på Kongsberglista. Han kunne fortelle at de satt på historier om personer i Arbeiderpartiet som de helst så at de ikke måtte gå ut med i valgkampen.»

Slik starter et innlegg på Facebook-siden til lederen av Kongsberg Arbeiderparti, Laila Gustavsen. Bakgrunnen er et leserinnlegg i Laagendalsposten, der Arbeiderpartiets Arne Fridtjof Olsen setter spørsmålstegn ved de etiske holdningene til Kongsberglistas ordførerkandidat, Kjell Gunnar Hoff.

– Jeg fikk en telefon, der han kunne fortelle meg at dette innlegget var lavmål og at de satt på historier om arbeiderpartifolk som han helst ikke ville gå ut med. Jeg oppfattet det som en trussel. Målet var å få meg og Arbeiderpartiet til å holde kjeft, sier Gustavsen.

– Jeg har ikke truet henne i det hele tatt. Jeg prøvde å fortelle henne at vi må prøve å holde debatten på et visst nivå, sier Hoff.

– Det kom et leserinnlegg som etter manges skjønn bringer debatten ned på et lavmål. Det var et angrep på meg. Det jeg gjør er at jeg ringer til Laila Gustavsen. Da sier jeg at vi har stoppet forsøk på å publisere ufordelaktige ting om enkelte av hennes medlemmer, forklarer Hoff.

Strid om jobb

Kjell Gunnar Hoff

Kjell Gunnar Hoff tilbakeviser påstandene om at han skal ha truet Gustavsen. – Jeg har ikke truet henne i det hele tatt, sier Hoff.

Foto: Privat

Gustavsen, som jobber som prosjektleder ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, hevder også at det ble sagt at hun fikk jobben uten at man fulgte vanlige spilleregler.

– Han føyde til at jeg hadde fått jobben som en takk for sist fordi jeg hadde vært bidragsyter til å flytte høgskolen fra Raumyr til Krona. Jeg spurte om det var noe han mente og da sa han ja, sier Gustavsen.

Hoff har en annen versjon.

– Jeg understreker at i enkelte sentrale kretser, ikke allmenn kjent som hun sier, så er det en oppfattelse av at hun har fått en «takk for hjelpen-jobb» på grunn av KKP-saken. Sånne ting vil ikke vi inn på, sier Hoff og legger til:

– Så legger hun ut sin versjon av det. Det får hun bare gjøre, jeg har i grunn ingen kommentar til det utover dette.

– Er det din oppfatning at hun har fått jobben uten at det ble fulgt vanlige spilleregler?

– Jeg vet at ansettelsesreglene ble fulgt. Jeg har ingen kommentarer til det spørsmålet, sier Hoff.

Gustavsen sier hun aldri har opplevd en lignende situasjon.

– Jeg finner meg ikke i at en ordførerkandidat går ut og sverter meg som person, bestrider min kompetanse og rammer min arbeidsgiver. Dette har gjort meg skikkelig opprørt. Jeg har aldri opplevd maken i mitt politiske liv, og jeg har vært med i politikken i tretti år, avslutter Gustavsen.