NRK Meny
Normal

– Jeg sviktet som mor

DRAMMEN (NRK): Den tiltalte Tranbykvinnen beklager på det sterkeste at hun sviktet som mor. Onsdag forklarte hun seg om den påståtte mishandlingen.

Vitneboks

Tiltalte innrømmet i at barna opplevde mye krangling, og at hun angret hele tiden.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

I Drammen tingrett har den drapstiltalte kvinnen begynt å forklare seg om de andre tiltalepunktene. Retten har kommet til punktet om langvarig mishandling av barna. Dette har kvinnen erkjent delvis straffskyld for.

– Vi var i et forferdelig destruktivt ekteskap. I den krigen sto barna mellom oss, og vi glemte dem av og til. Men jeg har aldri, aldri og aldri utøvd vold mot barna, sa 53-åringen i retten onsdag.

Paret hadde seks barn sammen. De eldste barna er nå godt voksne. Kvinnen er tiltalt for å ha bitt, klort og slått barna. I tillegg er hun tiltalt for psykisk mishandling som nedsettende tale, manipulerende, trakasserende og kontrollerende adferd av far.

Les også:

– Legger meg helt flat

– Jeg vedkjenner meg at jeg har kjeftet og truet med å kaste tingene til den eldste datteren. Jeg legger meg helt flat og beklager på det sterkeste at jeg sviktet som mor. Derfor erkjenner jeg delvis straffskyld.

Retten har hørt både tiltaltes forklaring og barnas forklaring som forteller om et ekteskap med store problemer. Hovedproblemet startet i 2010 da kvinnen innledet et forhold til en annen mann. Da ble det mer krangling i ekteskapet.

– Jeg tror ikke barna var vitner til fysisk vold mellom mannen min og meg, fortalte kvinnen.

rettsalen der tranbysaken går

Retten har hørt både tiltaltes forklaring og barnas forklaring som forteller om et ekteskap med store problemer.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

At barna opplevde mye krangling, innrømmer hun.

– Angret har jeg gjort hele tiden, sa hun.

Under forklaringen sin er hun gråtkvalt og tørker hele tiden tårene.

Negler

Flere tiltalepunkter omhandler kloring av både barna og mannen. I vitneboksen fortalte kvinnen at hun hadde negler som det ikke var mulig å klore med.

– Neglene er laget av gelé, og jeg gikk jevnlig til negledesigner. Det er en gelé som legges lag på lag og som ikke blir skarpe som vanlige negler. Det går ikke an å klore med dem. Kanskje en negledesigner kan komme til retten og forklare det, sa kvinnen.

Etter kvinnens forklaring får datteren anledning til å kommentere den.

– Jeg blir skuffet og sint når jeg hører henne forklare seg. Jeg hadde bite- og kloremerker. Det så min daværende kjæreste.

Kvinnen fortsetter sin forklaring fram til torsdag.