– Endelig klarer jeg å hevde meg

Hege Bøkko er bak luke nummer 11.

Hege Bøkko julekalender

25-åringen har strevd med å få det store gjennombruddet på skøyter. Men nå er Hege Bøkko i ferd med å etablere seg blant de beste på 1000-meter.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

At jeg endelig har begynt å gå fort på skøyter igjen og kan hevde meg blant de aller beste selv når ikke løpene sitter 100 prosent. Jeg har klart å ta de stegene som jeg har jobbet mye for denne sommeren og høsten. Nå får jeg det ut på løp og klarer endelig å hevde meg høyt i toppen, så det er veldig gøy.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det er veldig mange som står på for at jeg og resten av landslaget skal få lov til å gå fort på skøyter. Trenere, støtteapparatet, familien min, kjæresten. Alle står på for at jeg skal få lov til å nå de målene jeg har satt. Det er veldig fint at folk satser på meg og har troa på meg.

Hvordan feirer du jul?

Det blir hjemme i Hallingdal sammen med familien. Vi drar på familietur til Spania 13. desember og blir til 20. desember. Deretter blir det et par dager med trening i Hamar, så reiser jeg hjem og feirer jul. Jeg ble tante for fire måneder siden, og det å få lov til å feire første jul med henne, det gleder jeg meg veldig til.

Hva skal du lese i jula?

Nå er jeg ikke veldig god på å lese bøker. Men da vi var på tur i Asia nå, så begynte jeg å lese «Etter deg», nummer to fra den kjente og kjære filmen. Jeg har ikke lest den første boka, men har sett filmen, så da tenkte jeg at jeg kunne klare å lese andre boka. Jeg har kommet overraskende langt i den og håper jeg klarer å fullføre den i jula.

Det er veldig fint at folk satser på meg og har troa på meg.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Han har roet seg ned ganske mye siden valgkampen, så jeg håper bare han fortsetter det gode arbeidet som Obama gjorde og ikke finner på altfor mye sprell.

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Oi! Da skulle jeg bygd skøytehaller, i Oslo først og fremst. Så skulle vi kjørt på med flere haller rundt omkring i Norge slik at vi får gode treningsmuligheter overalt og får opp rekrutteringen.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 12 i julekalenderen?

Forfatter bosatt i Lier. Boka hans om sommerfugljegeren Mino Aquiles Portoguesa er pensum i norske skoler.