NRK Meny
Normal

– Når du har to små unger, da blir du veldig lite kravstor

Erik Solbakken er bak luke nummer 10.

Erik Solbakken julekalender

Han har vært i utallige NRK-programmer siden han startet i 2005. Nå skal Erik Solbakken lede den direktesendte Idrettsgallaen i Hamar OL-amfi lørdag 7. januar.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det er nok alle de skandalene vi har hatt med både Brexit og Trump. Jeg husker den morgenen jeg våkna, jeg var på familieferie på Mallorca av alle steder, og fikk vite at Trump blir ny president i USA. Da noterer jeg 2016. Dessverre, kan jeg si.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Når du har to små unger, da blir du veldig lite kravstor. Hvis du får en liten sånn «pappa, jeg elsker deg», da kjenner du at det er verdt å leve. Det er en liten ting, men det betyr mye for meg.

Hvordan feirer du jul?

Det blir i Ålesund, ikke Hemsedal i år. Det er litt annethvert år. Jeg skal ikke uttale meg om hva jeg liker best. Men jul med svigers, det blir sikkert koselig det også.

Hva skal du lese i jula?

Det blir spennende å se hva man får på julaften, det er det som legger litt premisset for videre julelesning. Men jeg skal ikke skryte på meg altfor mye, for det blir dessverre litt jobbing med å skrive manus til Idrettsgallaen rett etter nyttår. Så til alle dere som gir meg bøker til jul: de blir lest en eller gang i løpet av sommeren.

Hvis du får en liten sånn «pappa, jeg elsker deg», da kjenner du at det er verdt å leve.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Han bør kanskje se på sin egen kampanje og tenke «hmm, kanskje jeg bør gjøre den rake motsetning av alt det jeg har lovet og truet både verdenssamfunnet og USA med». Det blir spennende å se, jeg tror ikke siste kommentar eller vits er skrevet om Donald Trump

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Haha. Da ville jeg tatt fri. Da ville jeg tatt en sen frokost i statsministerboligen, der er det veldig fint. Så ville jeg ringt de andre mindretallskameratene og sagt «vet dere hva, nå har vi styret på med forhandlinger, og det er snart neste budsjett igjen. Nå tar vi en dag fri».