Har med «lykkestein» på konserter

Freddy Kalas er bak luke nummer 23.

Freddy Kalas julekalender

Han ble kjent først gjennom brorens duo DJ Broiler. Men de siste årene har Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, tatt Norge med storm med låtene sine «Pinne for landet», «Jovial» og «Feel da Rush».

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Alle de kule konsertene jeg har holdt i Sverige, og spesielt en som stikker seg ut, det er en vi hadde på Åland i Finland. Der var det utrolig mye mennesker, det var finner og svensker. Og folk kunne sangene, de sang med, og det var skikkelig stuekos på scenen.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Jeg fikk en lykkestein av en liten jente i Kristiansand, som jeg skulle ta med meg rundt når jeg spiller. Så det gjør jeg. Og den har jeg tro på funker.

Hvordan feirer du jul?

Jeg feirer på veldig tradisjonelt vis. Det er ribbe og pinnekjøtt. Jeg og kjæresten min skal til Nord-Norge i år. Så det blir nordnorsk jul.

Hva skal du lese i jula?

Jeg leser ikke bøker, men jeg er flink til å lese kommentarer i forbindelse med musikk-release. Og så leser jeg det fansen skriver til meg.

Maktmisbruk, hele veien. Jeg liker han ikke.

Over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg ser ikke på han som en potensiell leder i det hele tatt. Det kan sikkert ha noen fordeler, men jeg tror i det store og hele at han kun er ute etter personlige interesser. Maktmisbruk, hele veien. Jeg liker han ikke. Jeg trodde ikke på det med en gang, jeg var sikker på at Hillary skulle vinne. Men sånn ble det ikke, og jeg syns det er et dårlig valg av USA, for å være helt ærlig.

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville utvidet musikkulturen. Gjort den enda større, og fått folk til å bygge flere studioer. Rett og slett fokusert på musikk og kultur, og gjort det større og bedre.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 24 i julekalenderen?

Hans versjon av «O helga natt» i NRK-serien «Skam» rørte mange til tårer.