NRK Meny
Normal

– Det er helt rått

DRAMMEN (NRK): Ødegaards klassekamerater ønsker unggutten lykke til i sin nye spanske klubb, Real Madrid. – Han har alltid vært spesiell, forteller de.

Klassekameratene til Ødegaard

Martin Ødegaards klassekamerater er ikke overrasket over at han har blitt hentet til den spanske klubben.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Det er ganske surrealistisk. Det gikk innmari fort fra han var her og trente med oss til han nå er nede i Madrid og skal trene med Ronaldo. Det er helt rått.

NRK møter Marcus Hauglund, Ole Lauritsen og Marcus Måljord på trening på Drammen videregående skole. De går i skoleklassen som Martin Ødegaard nå forlater til fordel for et liv i Spania og i klubben Real Madrid.

–Kom ikke som noe sjokk

Klassekamerater

Marcus Hauglund, Ole Lauritsen og Marcus Måljord.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Fra å være en anonym 16-åring har Ødegaard i løpet av det siste året rukket å bli en fotballkjendis av dimensjoner, og de tre klassekameratene har latt seg imponere over vidundergutten Martin Ødegaard.

– Han var alltid god, man fikk lyst til å spille når han var der. Løsningene hans var alltid av ypperste klasse, så vi ble bedre av å spille med han.

Les: - Kommer til å savne ham

På fotball-linja på Drammen videregående skole har prestasjonene til klassekameraten både på og utenfor banen vært naturlig å snakke om.

– Han har alltid spilt med de eldre og vi har sett at han har vært den beste på banen. Så det kom ikke som noe sjokk.

Gyldig fravær

Dag Vidar Kristoffersen er en av lærerne på idrettslinja ved Drammen videregående

Dag Vidar Kristoffersen

Lærer på Drammen videregående skole, Dag Vidar Kristoffersen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

skole. Han skulle gjerne hatt Martin i klasserommet, men det har vært mer fotball enn skole det siste året.

– Han har ikke vært veldig mye på skolen.

– Har han gyldig fravær i dag?

– Både i dag og i går, tror jeg. Vi kan nok ikke skryte av at Martin har vært på skolen hver dag, han har vært mye rundt og turnert i Europa. Men han valgte Drammen videregående og det setter vi veldig pris på. Han har blitt et ikon for oss på skolen. Det er fantastisk flott.

Les: Martin reiser til verdens rikeste klubb

– Kom ikke til å bli her

Mens klassekameratene har trening på talentgården er hovedpersonen selv i Spania og signerer for verdens største og mektigste fotballklubb.

– Kommer dere til å savne Martin?

– Det gjør vi, vi har jo spilt sammen her hele tiden. Det blir annerledes, men vi har alltid visst at han kom til å bli noe spesielt.

– Vi trodde ikke at han kom til å bli her lenge. Og vi så helt fra første året at han var noe annet enn oss. Han tar nivåene uansett.