– Alle de treningstimene, og så er det i disse tre timene jeg må skyte godt

RØYKEN (NRK): Han har skutt over 2000 treningsskudd i uka og NRKs ekspert omtaler han som en komplett skytter. Nå skal Ole-Kristian Bryhn jakte OL-medalje i Rio de Janeiro.

Ole-Kristian Bryhn satser mot OL-medalje

Bryhn tror erfaringen fra forrige OL kan hjelpe han under årets mesterskap.

– Nå skyter jeg veldig mye. Da skyter jeg meg på en måte ned og så er planen å få overskudd og en formtopp, sier Ole-Kristian Bryhn.

Skytter fra Røyken er en av Norges medaljekandidater under OL i Rio de Janeiro, og før avreise til Brasil 1. august, har han trent tre timer hver dag. Litt over 2000 skudd i uka.

For fire år siden reise Bryhn som førstereisgutt til OL i London.

– Jeg syntes det var stort. Det var noe helt nytt i forhold til det jeg er vant til. Men jeg syntes jeg klarte meg bra. Jeg skøyt meg til en finale og endte til slutt på en syvende plass, tre poeng bak bronsen, sier Bryhn og legger til:

– Totalt sett var jeg fornøyd. Nå har jeg mer erfaring, så jeg kan forberede meg litt mer på hvordan det kommer til å bli.

Ole-Kristian Bryhn

Det er ikke manko på medaljer hjemme hos Ole-Kristian Bryhn.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

– En komplett skytter

– Hans sjanse er kanskje aller størst på helmatch. Der er han veldig god. Han er jo en komplett skytter, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Han har tro på at røykenbøringen kan gjøre det bra under de olympiske lekene.

Ola Lunde

Ola Lunde har tro på at Bryhn kan prestere under De olympiske leker.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Han har trent bra i hele år og hatt en god oppkjøring til OL. Så da håper jeg at han klarer å heve nivå og ikke minst takle de nervene som kommer i et OL, sier Lunde og fortsetter:

– Han er jo Norges kanskje aller beste skytter!

Mangler OL-medalje

Hjemme i Røyken er veggene fulle av medaljer og pokaler. Her henger alt fra individuelle VM-gull, til en stor glasskule som er symbolet på seieren i verdenscupen. Men det mangler en OL-medalje.

– Det er jo det som er så spesielt. Alle de treningstimene jeg har lagt ned, og så er det akkurat de tre timene der jeg skal skyte godt, forklarer Bryhn.

Ole-Kristian Bryhn

Under OL i London i 2012 endte Bryhn på syvende plass i helmatch-finalen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Han har allikevel en «enkel» oppskrift på suksess i Brasil.

– Det er å holde nervene under kontroll og få skuddet i 10.0, ikke 9.9. Det er så små marginer som avgjør, så jeg tror man kommer langt med å holde hodet kaldt og gjennomføre hvert eneste skudd 100 prosent, sier Bryhn.

– Alt kan skje

Og han har høye forventninger.

– Jeg forventer at jeg skal gjennomføre opp mot mitt beste. Hvis jeg klarer det så skal jeg være fornøyd uansett plassering. Men klarer jeg opp mot mitt beste så bør jeg være i finalen. Og da kan jo alt skje, avslutter Bryhn.