NRK Meny
Normal

- Dårlig beredskap

NSB har elendig beredskap mener Eiker pendlerforening om togstansen som lammer hele Østafjells.

Togkaos Drammen
Foto: Carsten Øhrn / NRK

- Man kan ikke gardere seg mot brann i ledninger, men problemet er at NSB ikke greier å takle disse problemene. Det sier Erling Havik som er leder i Eiker pendlerforening.

80 000 togpendlere rammet

Hele 80 000 togpendlere ble rammet av togstansen i morgentimene i dag. På stasjonene har det vært personell fra NSB for å ta hånd om de store folkemengdene, men de har ikke svart på spørsmål fra de reisende.

- Hvem skal du spørre hvis du ikke kan spør NSB-personalet om hjelp? Det er helt uhørt at NSB ikke kan være mer behjelpelige en det de har vist i dag sier Havik.

Full stans

Togstansen har ført til full stans på all togtrafikk i Oslo-området, Vestfoldbanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen. NSB har forsøkt å skaffe busser så langt det er mulig.

 I tillegg til at trafikken ikke går på skinner, har det også begynt å snø i store deler av Østafjellsområdet. Seksjonsleder Tore Bråten i Statens vegvesen oppfordrer folk til å være svært forsiktige og beregne god tid.

- Togstansen og værforholdene vil føre til svært lange køer på E18. Det er en situasjon vi kjenner igjen fra tidligere togstanser. Alle må beregne god tid i dag, sier Bråten.

LES: - Livsfarlige veier i dag

LES OGSÅ: Trikke-graving kan være årsaken