NRK Meny
Normal

Morgenandakten onsdag 8. juni

Tolv sekker med ved

Camilla Osnes
Foto: Andreas Osnes

Det var fredagskveld og tid for gullrekka. Jeg hadde funnet favorittplassen i sofahjørnet og var klar for en rolig kveld foran TVen. Pysjen var på og kveldens søtsaker er plassert på bordet.

Jeg hadde akkurat flyttet til Hemsedal, inn i en prestebolig som nok var litt for stor for mitt eget behov.

Godt inne i gullrekka ringer det plutselig på døra. Jeg skvetter til. Jeg er ikke vant til lyden av ringeklokka mi enda, og jeg blir litt stressa. Hvem er det som ringer nå? Og nå på fredagskvelden. Jeg har jo bare pysjen på meg og alt?

Jeg går ut i gangen og åpner døra.
Der står det en mann med sønnen sin.

Etter en liten introduksjon av seg selv, forteller han meg at: "Biskopen oppfordra oss til å vise litt praktisk kjærlighet og lage middag og så videre til den nye presten. Jeg er jo ikke så god til å lage mat, men jeg lurte på om du kunne tenke deg tolv sekker med ved?"

Forfjamset og veldig, overrasket så tror jeg at jeg lo litt og sa "Ja tusen takk og jeg tar gjerne imot tolv sekker med ved."

Vi løftet alle sekkene inn i garasjen. Jeg kjente jo at jeg i hvert fall måtte hjelpe til med å lempe inn veden - og takke for gaven!

Da jeg kom inn i huset igjen, kunne jeg ikke tro hva som nettopp hadde skjedd.
For en by-jente som meg så var dette en spesiell hendelse! Noen tok virkelig biskopens ord - på ordet, og viste praktisk kjærlighet! Så enkelt og så flott! Det varmet både hjerte og huset!

Å vise praktisk kjærlighet er noe mange av oss gjør daglig, til barna, foreldre, ektefelle og venner. Å vise at vi bryr oss gjennom det vi gjør er en viktig del av livet. Vi elsker og kjenner oss elsket.

Winston Churchill sa: "Vi skaper en levevei ved det vi får, men vi skaper et liv ved vi gir." Å gi kan være med på å gi mening til livet, i vårt eget eller andres liv.

Den vakreste måten å se Guds kjærlighet på ser vi klarest når vi viser kjærlighet til mennesker det ikke kreves av oss å egentlig gi noe til. For den er virkelig gratis, uten krav og uten forpliktelse. Det er den beste kjærligheten man kan få gi og den beste kjærligheten man kan få lov å motta.

”For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg”

Camilla Osnes

Musikk: Bob Dylan – "Make you feel my love"