NRKs 17. mai-sendinger 2008

Tradisjonen tro fulgte NRK 17. mai-feiringen en rekke steder, både i Norge og flere plasser i utlandet.

Programlederne samlet til 17. mai
Foto: Ole Kaland / NRK

Se del 1 av sendingen i Nett-TV

Se del 2 av sendingen i Nett-TV

Se del 3 av sendingen i Nett-TV

Se del 4 av sendingen i Nett-TV

Karen-Marie Ellefsen og Agnes Moxnes kommenterte barnetoget ved Slottet i Oslo mens Birte Njøsen Horne og Noman Mubashir var reportere på Karl Johan.

Møt alle programlederne her!

Frokost-TV hadde sin aller siste sending på nasjonaldagen, og alle fire progamlederne var på plass for å formidle nasjonaldagen fra Youngstorget i Oslo.

Se Frokost-TV fra nasjonaldagen i Nett-TV

17. mai-feiring fra hele landet

NRK var til stede på 17. mai-feiringen en rekke steder, både i Norge og i utlandet.

Det ble innslag fra Bergen, Tromsø, Trondheim, Kristiansand, Svalbard, Ålesund, Drammen, Mo i Rana og Stavanger. Dessuten besøker vi London, Roma og Japan, vi ser til FN-delegasjonene i Afghanistan og i Libanon, vi får rapporter fra den norske Eurosong-delegasjonen i Beograd, vi møter Henrik Wergeland på Operaens marmortak, Lars Lillo-Stenberg i Grotten og Lars Monsen i Femundmarka.

Wergeland 200 år

Det er i år 200 år siden Henrik Wergeland ble født, og dette vil bli markert i de ulike sendingene på TV og radio denne dagen, bl.a. er Wergeland (alias Morten Røhrt) gjest i P1's "Øde øy" - samtidig som han intervjues fra taket på den nye Operaen!

Det blir som i fjor mulig å sende inn MMS-bilder .

P1s Nitimen har også sending på 17. mai, fra klokken 0600-1200. De kommer inn fra Horten og Borre, Kristiansand, Trondheim, Bergen, Drammen, Tromsø og naturlig nok flere sentrale steder i hovedstaden.

Deretter er det en time gudstjeneste på P1 fra kong Haakons kirke i København, før Henrik Wergeland dukker opp som gjest på Eline Lindhjems "Øde øy".


Senere på kvelden sendes en redigert versjon av hovedsendingen på NRK 1.