Gratulerer med dagen! 17. mai-rutinerte Nadia Hasnaoui leder tv-sendingen fra Slottsplassen i Oslo, i hovedstadens gater tar reporter Christian Strand pulsen på folkelivet, mens Ida Kjøstelsen debuterer som kommentator for barnetoget. På radio blir det mer fest og jubel fra hele landet, med Kaja Figenschou, Mari Garås Monsson og Tuva Fossum Fellmann. Av Lotten Christiansen
Sushikokkens festmat Laks og asparges, pavlova, ostekake, brokkolisalat og sashimi blir servert når Jonathan Romano lager mat på 17. mai. Her får du oppskriftene! Av Siri Bjelland Berven
Hvor kommer bunaden fra? Det er høytid for bunaden, men har du oversikt over hvor de flotte høytidsdraktene hører til? Av Hilde Martine Lindgren, Tom Ole Buaas og Kristin Rivrud
Nesten heile Noreg kan jubla over 17. mai-vêret Festglade kan kosa seg i sol og varme på nasjonaldagen. – Det er sjeldan det ser så bra ut, seier meteorologen. Av Ida Yasin Andersen og Eva Neteland
Del dine 17. mai-bilder med hele Norge Det er tid for is, folketog, pølser og sekkeløp! Vis frem din feiring på #NRK17mai eller last opp bilder her. Av Elise Øygaren, Monica Rikoll, Sara Laug Årnes og Gaute Beckett Holmslet
Test deg selv: Hva vet du om 17. mai? 17. mai er dagen for flagg, pølser og barnetog. Men hva vet du om flagg? Og pølser og barnetog? Test deg selv her. Kanskje lærer du noe også. Av Beate Riiser og Ragnhild Merete Kløften
Tre alkoholfrie drinker til fest Alkoholfritt er både sunt og smart. Barsjef Odd Strandbakken hos Himkok er kåret til en av verdens beste bartendere. Her deler han tre av sine oppskrifter på alkoholfrie festdrikker.