Lises 17. mai-meny Det blir 17. mai i år også. Med koronakrise, uten barn i 17. maitog, men likevel med et ønske om å feire. Lise Finckenhagens oppskrifter er akkurat det vi trenger for å gjøre dagen til en fest. Av Siri Bjelland Berven
NRK utvidar 17. mai-sendinga 17. mai-toga er avlyste i dei største byane i landet, og feiringa av nasjonaldagen blir ikkje slik me kjenner ho. Men NRK planlegg ei heilt spesiell feiring. Av Elias Håvarstein
Nasjonaldagen kunne blitt 4. november For hundre år siden handlet nasjonaldagen snarere om pølser og politikk enn pølser og iskrem. Hadde Karl Johan fått viljen sin hadde vi feiret nasjonaldagen i mørkelagte november. Av Vilde Alette Monrad-Krohn
Sushikokkens festmat Laks og asparges, pavlova, ostekake, brokkolisalat og sashimi blir servert når Jonathan Romano lager mat på 17. mai. Her får du oppskriftene! Av Siri Bjelland Berven
Lag iskremen selv til 17. mai! På nasjonaldagens festbord er både kake og iskrem fast inventar. Hjemmelaget er alltid best, så hvorfor ikke lage iskremen selv? Her er oppskriftene. Av Vilde Alette Monrad-Krohn