Følg ekspedisjonen her!

Med Google Earth kan du følge ekspedisjonen via PCen.

GoogleEarth-bildet oppdatert 25.11
Foto: GoogleEarth

Kilde: NRK

Google Earth er en karttjeneste som du kan laste ned gratis.

I samarbeid med Google gir vi deg full oversikt over ruten ekspedisjonen skal følge, du kan utforske Antarktis på egen hånd og få tilgang til siste nytt fra isødet.

Følg denne enkle veiledningen:

  • Klikk her for laste ned og installere Google Earth. Lukk programmet dersom det åpner seg etter installering.
  • Last ned Koordinater til ekspedisjonen og trykk "Åpne" på spørsmål der det er et alternativ. Google Earth vil starte automatisk.

Når du har lastet ned sistnevnte fil vil Google Earth åpnes automatisk og du vil få se ruten forskerne skal følge.

Neste gang du åpner Google Earth trykker du kun på "Sydpolen Traverse 2007-2009" i høyremargen i programmet. Da får du siste oppdateringer fra ekspedisjonen i form av lenker på kartet.

Jordkloden vil snurre og ta deg med til Antarktis. Trykk på ikonene langs reiseruten for å se bilder, video og lese artikler.

Har du spørsmål, tips eller innspill? Send dem inn her:

Om noen år kan det hende du har på deg klær produsert ved hjelp av bakterier, eller klær som reparerer seg selv. Det enorme klesforbruket vårt tyner jordas ressurser, og nå leter forskere etter alternative tekstiler.
Orienteringsevnen blir bl.a satt på prøve i dagens program, når deltakerne må spille krokett i blinde, med seg selv som ball! Vi møter også den blinde 18-åringen Dave Janischak, som orienterer ved hjelp av sin egen sonar, tungen! (2:6)
Norsk dokumentarserie. Folkeopplysningen ser på fenomenet matallergi og intoleranse. En million nordmenn oppgir at de har matallergi eller er intolerante, men hvorfor tåler vi ikke lenger melk og brød? Programleder Andreas Wahl blir kurert for egne brødtraumer hos en kinesiolog og sender kjernesunne Eva til allergitesting på alternativmarkedet. Sesong 2 (4:6)