Norsk skiløper omkom på Mont Blanc

En norsk skiløper som ble tatt av et snøskred på Mont Blanc i går, døde i natt av skadene han fikk.

Mont Blanc-massivet

Mont Blanc-massivet i Chamonix-dalen

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Nordmannen ble tatt av et 300 meter bredt skred da han krysset isbreen Argentiere på 3400 meters høyde i Mont Blanc-massivet i Frankrike.

Han fikk hjelp fra andre skiløpere som hadde vært vitne til skredet, men han var hardt skadd. De klarte å få ham ned til en hytte 700 høydemetere lenger nede.

Kunne ikke lette

Men på grunn av sterk vind i Chamonix-dalen kunne ikke rednings­helikopteret lette. Nordmannen døde av skadene i løpet av natten, forteller politiet til franske medier.

Det skal også ha blitt forsøkt å sende hjelpemannskaper til fots, men også disse måtte gi opp på grunn av de vanskelige værforholdene.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med fransk politi, og bekrefter at det dreier seg om en norsk statsborger, sier UDs pressevakt Frode Andersen til NRK.no søndag ettermiddag.

Siste saker

Utvalgte dokumentarer

Br. dokumentar. Den 23 år gamle medisinerstudenten Jyoti Singh ble brutalt voldtatt av seks menn på en buss i Dehli. Hun døde senere av skadene. Hennes fryktelige skjebne utløste sterke protester og gateopptøyer i India, og førte til endringer i loven. Singhs voldtektsmenn snakker ut mens de venter på å bli hengt. Deres verdier og tankesett speiler et skjevt patriarkalsk samfunn som ser på kvinner som annenrangs, og til og med uønsket. (Indias Daughter)
Norsk dokumentar. Konflikten mellom Israel og Palestina handler om at to folkeslag sier "mitt land" om det samme området. Vi møter to sterke kvinner, Fathie som måtte flykte til Libanon i 1948 og ønsker å få dø i sin hjemby Jaffa, og Susi som mistet sine foreldre i Auschwitz og ble smuglet ut av leiren og holdt skjult til krigen var slutt. Nå drømmer hun om en stat forbeholdt jøder. På en stillferdig måte gir filmen et innblikk i de grunnleggende motsetningene som gjør denne konflikten så komplisert. (My Homeland)
Dansk-tysk dokumentar. Dette er historien om hvordan Edward Snowden greide å slippe unna USAs etterretningstjeneste. Etter at han hadde utlevert flere hemmelige dokumenter enn noen gang tidligere i USAs historie, startet en omfattende menneskejakt. Hvordan var det mulig for Snowden å unnslippe? DR har fått unik adgang til å intervjue Snowden som fortsatt sitter i asyl i Moskva, Sarah Harrison fra Wikileaks som hjalp ham under flukten og hans far. Tidligere leder for National Security Agency, Michael Hayden, forteller om hvor mye som sto på spill for USA.