Eliteseriens eldste spiller, Frode Johnsen (41) kan ha spilt sin siste kamp for Odd. Veteranen er fortsatt plaget med en akillesskade han fikk i sommer.

Odd - Strømsgodset

KARRIEREN OVER? Fotballkarrieren til Frode Johnsen (41) kan være over for godt.

41-åringen var uaktuell i kampen mot Sarpsborg søndag.

Odd-trener Dag- Eilev Fagermo tror Frode Johnsen kan ha spilt sin siste kamp for skiensklubben, og sier sjansene for comeback er små.

– Det er ganske små sjanser, egentlig ingen sjanse. Han har fått fri nå fordi det har vært så mange nedturer, sier Fagermo til NRK.

Den eneste sjansen treneren levner 41-åringen, er et par minutter på banen i siste hjemmekamp mot Lillestrøm.

– Det er mulig han får noen minutter da, men i praksis er han ferdig, sier Fagermo.

Fagermo sier han ikke forventer at Johnsen er med en ny sesong for Odd.

– Vi har ikke diskutert det enda, men han er 41 år og har vært plaget med skader så lenge, så vi forventer at han ikke er med neste år.

Dermed kan en stor fotballkarriere være over. Frode Johnsen er tidenes eldste landslagsspiller, tidenes eldste toppscorer i Eliteserien og Europa og tidenes eldste målscorer i en europeisk klubbturnering.

15. oktober 2013 ble Frode Johnsen tidenes eldste norske landslagsspiller i 1–1 kampen mot Island i kvalifiseringen til VM i Brasil 2014 med sine 39 år, 6 måneder og 28 dager. Han kom inn som innbytter da det gjensto fire minutter av kampen. Da Odd møtte Sheriff Tiraspol i europaligaens første kvalifiseringsrunde, første kamp i 2015/16-sesongen, scoret Johnsen Odds andre (av totalt tre) mål. Dette betød at han med sine 41 år er tidenes eldste målscorer i en europeisk klubbturnering.