Fagermo: – Johnsen er større enn Giggs

SKIEN (NRK): Frode Johnsen (41) er tidenes eldste landslagsspiller for Norge, og fortsatt aktiv. I dag ble han feiret av lagkameratene på stadion i Skien.

Frode Johnsen fyller 41 år og får bursdagskake og bursdagssang

Her får Frode Johnsen kake og bursdagssang

– Dette er ikke det jeg liker best. Men det er jo hyggelig da, sier Frode Johnsen.

Frode Johnsen

Frode Johnsen spiser sin egen bursdagskake. Kong Frode av Falkum står det på kaka.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

En fullsatt kantine på Skagerak Arena har akkurat sunget bursdagssangen for den 41 år gamle Odd-angriperen. Som 39-åring ble Johnsen tidenes eldste toppscorer i eliteserien i fotball.

– Jeg tror jeg kan holde på noen år til, sånn rent fysisk. Men jeg tar en dag av gangen. Jeg tror ikke det går an å ha noen bedre jobb enn dette, sier Johnsen.

– Ekstremt profesjonell

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er blant dem som hyller 41-åringen på bursdagen. Han tror Johnsen blir en viktig mann for Odd i eliteserien også i år.

– Han er ekstremt profesjonell og har en fantastisk motivasjon, dessuten har han gode gener. Han er en viktig mann, og en som kommer til å spille mye i år også. For Odd er Frode Johnsen større enn det Ryan Giggs var for Manchester United, smiler Fagermo.

Intervju med Dag-Eiliv Fagermo

Se intervjuet med Dag-Eilev Fagermo

Les også:

Også Odd-kaptein Steffen Hagen skryter av lagets veteran.

– Han er et forbilde for alle oss yngre. Jeg tror det er mange som er misunnelig på genene til Frode Johnsen. Det er helt ekstremt det han holder på med. Han har jo ikke et gram fett på kroppen. Han er en atlet, skryter kapteinen.