Vil spille rock`n roll-fotball i Elvis-drakt

I dag fyller tidenes eldste toppscorer og tidenes eldste landslagsspiller, Frode Johnsen 40 år. Ønsket hans er å få spille med Elvis-trøya han fikk av gutta.

Frode Johnsen fyller 40 år mandag 17. mars

Regjerende toppskårer i eliteserien, Frode Johnsen fikk en Odd-drakt med sitt store idol.

Johnsen ante nok at noe var i gjære da det dukket opp to TV-team og en journalist mandag formiddag på treningsfeltet, men han ble likevel overrasket da det vanket kake og gaver utenfor garderoben.

The King-trøya

Materialforvalter Svein Inge Nikolaisen overrekker The King-trøya til Frode Johnsen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Frode Johnsen er en av favorittene til dem som jobber i kulissene på Odd-laget. Materialforvalter i Odd, Svein Inge Nikolaisen hadde en noe uvanlig gave til jubilanten.

– For det første setter vi veldig pris på Frode, og vi vet jo at han er et stort Elvis-fan. Derfor gir vi ham en skikkelig fotballdrakt, med bilde av selveste Elvis Presley på ryggen, og med påskriften "The King", ler Nikolaisen, som går under tilnavnet "Nikko" hos spillerne.

Send dine bursdagshilsner til Frode Johnsen nederst i artikkelen.

Les også:

Konge på banen

Jubilanten selv var svært fornøyd da han mottok gaven.

– Den er strålende. Jeg får den fordi jeg er glad i Elvis, og så mener vel kanskje "Nikko" at jeg er litt konge på banen.

Johnsen har nå en liten drøm om å få spille med 40-årsgaven i den første seriekampen, hjemme mot Molde.

Les også:

Teller opp til slutt

Frode Johnsen

Frode Johnsen teller opp til slutt og ser om han er blitt toppscorer

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Regjerende toppscorer og jubilanten synes ikke dagen er så spesiell, til tross for at fyller rundt år.

– Det er et tall som begynner å bli høyt, men det er jeg egentlig glad for. Ambisjonen er bare å komme på trening, ha det gøy, og gjøre det best mulig. Jeg har ikke noen store planer om å komme tilbake på landslaget, sier Johnsen.

Han har heller ikke noe mål om å bli toppscorer.

– Jeg teller heller opp til slutt. Så får vi se hvor mange mål det blir, sier Johnsen

Må søke NFF om lov

Odd har foreløpig ikke søkt Norges Fotballforbund om lov til at Johnsen kan få spille i Elvis-trøya. Materialforvalteren tror det er en lang prosess, og han er ikke så veldig optimistisk med tanke på utfallet.

– Vi håper jo kanskje at han kunne fått lov til å spilt i den trøya i første hjemmekamp mot Molde, det hadde vært gøy, ler Svein Inge Nikolaisen.