Hopp til innhold

Zucca: – Viktig å vinne hatoppgjøret

MOSKVA/OSLO (NRK): Lørdag spiller Norge sin første VM-kamp, og det er ikke bare fordi det kalles et hatoppgjør, det blir viktig å slå Danmark.

Mats Zuccarello

TILBAKE: NHL-proff Mats Zuccarello på dagens trening i Ice Palace i Moskva før møtet med Danmark.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir en viktig kamp for oss, og det er et hatoppgjør. De er jo naboer, så vi må gjøre alt vi kan for å vinne, sier Mats Zuccarello til NRK vel fremme i Moskva.

Han snakker om åpningskampen mot Danmark i ishockey-VM lørdag.

– Det blir tøft. Danmark har et godt lag, men alle gutta er klare når pucken slippes i morgen, lover Zucca - som spiller sitt første VM siden 2010.

«Danmark-hateren»

– Det blir veldig viktig å få en bra åpning. Det gir en god følelse for resten av VM og fjerner litt av presset før de andre matchene, mener Martin Røymark.

Da Norge slo Danmark under VM i Stockholm i 2013 ble han kjent som selveste «Danmark-hateren» både her og i vårt naboland i sør.

– Det var en dum uttalelse, men det er jo litt hatkamper da, fordi vi er på samme nivå, sier Røymark, som tror det kan gå hett for seg i morgen også.

Martin Røymark

HETT: Danmarks Jesper B. Jensen (t.v.) i håndgemeng med Martin Røymark under VM-kampen i 2013. Norge vant 3-2 og etter kampen uttalte Røymark at han hatet Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er litt ekstra gruff mellom oss. Mye står på spill og begge lag kjemper om å gå videre. Det er de matchene som er viktigst i et VM, og da blir det gjerne litt gnistninger, forklarer 29-åringen, som for tiden er klubbløs etter fire år i Färjestad.

– Hold hodet kaldt

Og akkurat å holde hodet kaldt, kan bli avgjørende. Det mener påtroppende landslagssjef Petter Thoresen.

– Danmark har sterke spillere på papiret, men jeg håper Norge tar revansj fra 1-4 tapet i VM i fjor. Da blir det viktig å unngå utvisninger og være klare for å kjempe. Jeg er overbevist om at det blir veldig viktig å ha kalde hoder, ellers vinner man ikke mot hverken Danmark eller andre, sier Thoresen

– Alltid hatt taket

Tommy Jakobsen ( til høyre) jubler sammen med Mads Hansen

STORKAMP: Tommy Jakobsen (t.h.) scoret vinnermålet 5-4 mot Danmark i sudden death under VM i 2009. Her jubler han med Mads Hansen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tidligere landslagsspiller Tommy Jakobsen (45) har møtt Danmark en rekke ganger.

– Norge har alltid hatt taket på Danmark i viktige kamper, og det har vært ganske mange av dem. Det blir veldig viktig å få godfølelsen med seg fra begynnelsen, så man kan nå målet om en kvartfinale, og Danmark er overkommelig, sier hockeyveteranen.

Flere av Norges motstandere i gruppe A var i aksjon allerede fredag. Sverige slo Latvia 2-1 etter spilleforlengelse, mens Tsjekkia overrasket med 3-0 over vertsnasjonen Russland.

– Hovedmålet for Norge må være å unngå nedrykk, så får poengene være bonus. I hockey kan alle slå alle, mener Thoresen.

– Vi kan ta poeng mot flere av lagene, spesielt om vi er i flytsonen. Som lilleputtnasjon i hockeysammenheng må man ha stang inn, ellers blir det tøft. Veien mellom himmel og helvete er kort, slår Jakobsen fast.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal