Hopp til innhold

Vil vurdere karriereslutt etter Kollen-VM

VAL SENALES (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) jobber hardt mot VM i Holmenkollen. Men han er usikker på om han kommer til å satse videre etter mesterskapet om fire måneder.

Svendsen

I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er toppmotivert før et mesterskap på hjemmebane, men er veldig usikker på hva som skjer etter VM i Holmenkollen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen har vært Norges mestvinnende skiskytter siden 2010, da han tok sitt første OL-gull. Nå venter hans første mesterskap på hjemmebane i Holmenkollen om fire måneder.

Da blir det en vurdering om nok er nok.

– Motivasjonen og iveren etter å bli bedre, styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sier Svendsen til NRK.

– Oppleved mye

Skjelbreid

FORSTÅR UTFORDRINGEN: NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Emil Helge Svendsen mener han har tatt et oppgjør med seg selv etter den skuffende fjorårssesongen. Da slet han med motivasjonen. Men etter forrige sesong ga han seg selv et ultimatum.

– Jeg har vært i toppen lenge og har på en måte opplevd mye selv om jeg er 30 år. Da er det enten å legge skiene på hylla eller ta nytt tak og få et nytt løft. Å jage den fremgangen jeg tror har fått, sier Svendsen.

Svendsen sier han bare tar én sesong av gangen. Han forteller at han allerede etter gullene i Sotsji-OL var inne på tanken om å legge opp. Da fortsatte han til tross for labrere motivasjon i ett år.

Nå er han tydelig på at satsingen er en helt annen. Men han sier ting må stemme etter VM for at karrieren skal fortsette mot OL om to år.

På direkte spørsmål om dette kan bli hans siste sesong, svarer Svendsen:

– Ja. Men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass frem mot VM og sesongen som kommer, sier Svendsen.

– Vil være en nedtur

Ole Einar Bjørndalen har i to år sagt at VM-sesongen blir hans siste sesong. Dersom Svendsen finner ut at nok er nok, forsvinner i så fall de to største norske skiskytterne gjennom tidene samtidig.

– Det vil i så fall være en nedtur for norsk skiskyting. De er to av de mest markante i skiskyting. På herrelaget har selvfølgelig andre løpere med brødrene Bø. Men særlig Emil har vært en bauta i norsk skiskyting i det siste og han er veldig viktig innad i laget, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

NRK-kollega Liv Grete Skjelbreid skjønner tankene til Emil Hegle Svendsen. Hun er klar på at motivasjonen må være hundre prosent og at familie og venner må ofres en periode dersom Svendsen ønsker å fortsette å vinne VM og OL-gull.

– Uansett hva som skjer etter VM, håper jeg at de yngre utøverne nå følger med på Emil fremover og ser den voldsomme jobben som kreves, sier Skjelbreid.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal