Hopp til innhold

Lions signerte Rugland fordi han er venstrebeint

NFL-klubbben Detroit Lions avslører at norske Håvard Rugland trolig ikke hadde fått kontrakt dersom han var høyrebeint - uansett hvor spektakulære sparkene hadde vært.

Håvard Rugland

Håvard Rugland, her på trening utenfor San Diego i mars, kan takke venstrebeinet for NFL-kontrakt.

Foto: Lenny Ignelzi / Ap

– Det var avgjørende at han er venstrebeint, sier John Bonamego fra Lions' trenerteam til lokalavisen Detroit Free Press.

Ifølge lokalavisen var det nemlig ikke først og fremst de spektakulære triksene som i forrige uke sikret Rugland en sensasjonell NFL-kontrakt.

John Bonamego

John Bonamego før en kamp i 2010 da han jobbet for Miami Dolphins. Nå er han i teamet som skal gjøre Håvard Rugland til en habil NFL-spiller.

Foto: Scott Cunningham / Getty Images

Siden klubben allerede hadde signert venstrebeinte David Akers, en av NFLs mest anerkjente «kickere», var det uaktuelt at deres andre «kicker» skulle måtte bruke høyrebeinet.

Det ville skapt unødvendige problemer for spilleren som holder ballen når den sparkes - en såkalt «holder» - siden han da måttet ha øvd inn to ulike teknikker i stedet for å rendyrke én.

– Denne delen av spillet er svært viktig, sier Bonamego.

Må bevise mer

Det er to uker siden nyheten kom om at Håvard Rugland fra Norge og Ålgård hadde signert en prøvekontrakt for det det amerikanske fotballaget Detroit Lions.

Til lokalavisen i Detroit forteller både ledere og spillere i klubben at de er spente på hva nordmannen vil levere når han snart kommer til byen.

– Vi vet at han kan sparke baller opp i søplekasser, båter og andre ting, men han må også takle å spille fotball, hvilket vi tror han kan, sier daglig leder i klubben Martin Mayhew som har sett den spektakulære You Tube-videoen som fikk Rugland kjent i USA.

Ifølge Detroit Free Press har Lions lineback Stephen Tulloch spesielt latt seg imponere av sparket der Rugland treffer en annen ball i lufta (det siste sparket i videoen under).

– Håvard har helt klart et talent, så får vi se hvor mye vi kan utvikle det. Han har tross alt aldri spilt amerikansk fotball, sier Bonamego.

Video: Se You Tube-videoen som sikret Rugland NFL-kontrakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

SE VIDEO: Dette er Ruglands You Tube-video som både ledere og spillere i Detroit Lions nå har sett.

Prøvespilte for to klubber

Etter at Rugland la ut You Tube-videoen «Kickalicious» - en imponerende sammensetning av lange fotballspark - ble han invitert til treningsakademiet til den erfarne kickertreneren og tidligere NFL-spilleren Michael Husted i San Diego før jul.

Etter det har han fått prøvespille både for New York Jets og Detroit Lions. Det var til slutt Lions som slo til og signerte nordmannen med det unike venstrebeinet.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal