Hopp til innhold

Mjelde om kampprogrammet: – Det er egentlig tullete

Syv kamper på 24 dager er programmet for mange lag i eliteserien. «Tullete» og «ikke rettferdig» kommer det fra trenere, men Tom Nordlie mener at det må de tåle.

Starts trener Mons Ivar Mjelde (th) Odds trener Dag-Eilev Fagermo

Starts trener Mons Ivar Mjelde (th) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo under eliteseriekampen mellom Start og Odd Ballklubb i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Mai er kjent som den måneden i året som er travlest for lagene i eliteserien.

Syv kamper på 24 dager innen slutten av måneden skal lagene i eliteserien spille. Det liker Start-trener Mons Ivar Mjelde dårlig.

– Det er egentlig tullete og det blir for tett etter min smak. Det er ikke tid til å trene ordentlig. Det blir bare kamper og restitusjon, sier Mjelde til NRK.

Han mener klubber med små staller er ekstra utsatte.

– Får du skader eller suspensjoner blir man sårbar, spesielt i de mindre klubbene, sier Mjelde.

Odd-trener Dag-Eilif Fagermo beskriver perioden fremover som viktig.

– Ekstremt viktig. Utrolig mange tippeligakamper og i tillegg kommer cupen, sier Fagermo.

Fagermo er enig med sin trenerkollega Mjelde om at store klubber tjener på et tøft kampprogram.

– Det forfordeler jo de sterkeste klubbene med store spillerstaller selvfølgelig, for de kan rullere på en helt annen måte. Så sånn sett er det ikke rettferdig, sier Odd-treneren.

Nordlie: – Det må du tåle

Tom Nordlie

Tom Nordlie mener trenerne heller bør fokusere på noe annet enn et tøft kampprogram.

Foto: NRK

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener trenerne ikke har noen stor grunn til å klage.

– Syv kamper på 24 dager - ja det er tøft, men det må du tåle, sier Nordlie.

Han tror også det kan slå negativt ut hvis trenerne fokuserer for mye på kampprogrammet.

– Da gir du et signal til spillertroppen din. Det er noe de ikke får gjort noe med. De bør heller stille opp når kampen går og prøve å vinne i stedet for å finne årsaker til at det kommer til å gå til h***, avslutter Nordlie.

Tom Nordlie utdyper sine synspunkter i sin spalte på NRK.no. Der utdyper han mer om forskjellene mellom ulike idretter og hva som gjør fotballen spesiell.

Har søkt profesjonell hjelp

Odd har tatt kontakt med flere fagmennesker for å takle den tøffe mai-perioden, forklarer Fagermo.

– Alt fra utlandet til Olympiatoppen og til andre toppidrettsutøvere, sier Fagermo.

For selv om det tas grep for å forhindre slitasje på spillerne mener Start-trener Mjelde at det kunne vært løst helt annerledes og på en bedre måte.

– Vi har ferie i juni, og det er fint å spille da. Ferie kan vi ha på andre tidspunkt, avslutter Mjelde til NRK.

Start møter Brann allerede på søndag og Odd gjester Viking stadion mandag.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal