Hopp til innhold

Over 400.000 på ishockey-tribunene

Årets liga og sluttspill i norsk ishockey har satt ny tilskuerrekord. For første gang har mer enn 400.000 sett kampene.

Storhamar jubler

Her jubler Storhamar for scoring. Både de og resten av norsk ishockey kan også juble for tilskuerrekord

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Med to eller tre kamper igjen av årets sesong, har 419.625 passert telleapparatene i ishockeykampene. Det betyr at tilskuertallet har økt med over 50.000 de to siste sesongene.

På Hamar så 7000 tilskuere den fjerde finalekampen i årets NM, og Storhamar har dermed for aller første gang passert 100.000 tilskuere i årets serie og sluttspill.

– Det har vært et eventyr. Vi har slått alle rekorder. Søndag stanset vi på 7000 i «fjøset» bare fordi vi ikke har lov å slippe inn flee, sier Storhamars daglige leder Njål Berge til NRK.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide sier at det er mange årsaker til økningen.

– Hockeyen har fått mye sendetid på tv, og vi har profiler som hevder seg godt i utlandet, sier han og tenker naturligvis på Patrick Thoresen og Mats Zuccarello.

– Disse får mye medieoppmerksomhet, som gjør at interessen for ishockey generelt blir større, sier Eide.

I kveld er det ny finalekamp i Stavanger. Der blir det helt sikkert også fullt hus.

Siste nytt

  • Tottenham-smell i jakten på Mesterliga-spill

    Tottenham jakter noen etterlengtede poeng for å være enda et steg nærmere Mesterliga-spill for neste sesong. Hindringen var Chelsea i London-derbyet.

    Jakten skulle fort ende i en fiasko. For etter 24 minutter ruvet Trevoh Chalobah høyest i feltet etter et indirekte frispark. Dette var hans første mål på over to år.

    Det ekspertene derimot var alt annet enn fornøyd med, var Tottenhams håndtering av frisparket. For dette er det tredje målet på rad som de slipper inn fra en dødball – og i fire av fem kamper hvor dette skjer.

    – Dette er så stryk som det bare går an å bli. Det er nesten så jeg ikke tror hva jeg ser, sier Nils Johan Semb i Viaplay-studio i pausen.

    Vondt skulle bli til verre for Tottenham i sin kamp nummer 300 i et London-derby i Premier League. Også Chelseas 2–0 scoring skulle komme etter en dødball.

    For først smalt det i tverrliggeren fra Cole Palmer som skjøt fra 25 meter på frispark. Ballen var akkurat på feil side av streken for Palmer sin del, men kula havnet ut i feltet, hvor Nicolas Jackson ruvet høyest og headet inn 2–0 til vertene.

    Med hjemmeseier klatret Chelsea til 8. plass på tabellen. De er nå kun tre poeng bak 6.-plassen til Manchester United som sikrer Europa-spill.

    Tottenham er nå syv poeng bak 4.-plassen som sikrer spill i Mesterligaen.

    M1X-4j2S2GI
    Foto: Reuters
  • Selvsikker Ingebrigtsen om OL: – Kommer til å bli lett

    Etter en trøblete høst, har Jakob Ingebrigtsen vært tilbake i full trening de siste månedene. Sesongåpningen i USA er noen uker unna for Ingebrigtsen, som sikter mot suksess i både EM og OL i sommer.

    I OL stiller han som regjerende mester på 1500 meter, og nordmannen er full av selvtillit før OL i Paris.

    – Hvis jeg ikke blir syk eller skadet, så kommer det til å bli så lett som bare det, sier Ingebrigtsen i podkasten Ignite fra det europeiske friidrettsforbundet.

    Ingebrigtsen er også en klar medaljekandidat på 5000 meter, hvor han har tatt VM-gull i både 2022 og 2023. På 1500 meter endte både VM i 2022 og 2023 med sølv, etter at Ingebrigtsen ble spurtslått av britene Jake Wightman og Josh Kerr.

    Jakob Ingebrigtsen Tokyo
    Foto: INA FASSBENDER / AFP
  • Larvik knep den siste semifinaleplassen

    Larvik slo Molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner.

    Fra før er Vipers Kristiansand, Storhamar og Sola klar for neste fase i sluttspillet. Oppgjøret mellom Larvik og Molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien.

    På egen parkett tok Larvik tak i kampen i 2. omgang. Maja Furu Sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. Sherin Obaidli scoret seks mål for Molde.

    Veteranen Heidi Løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag.

    – Denne skaden kan ta tid. Hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for Heidi, sa Larvik -Arne Senstad til TV 2 før oppgjøret.

    De første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. Skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai.

    Vipers er regjerende mester i sluttspillet. (NTB)

    Larvik Håndball
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal