Hopp til innhold

Sykkel, Giro d'Italia

  • Alaphilippe dropper Tour de France

    Den franske sykkelstjernen Julian Alaphilippe har valgt bort treukersrittet på hjemmebane til fordel for å prøve å vinne etapper i Giro d'Italia.

    Alaphilippe står med seks etappeseire i Tour de France og har totalt 18 dager i den gule ledertrøyen.

    I år satser 31-åringen i stedet på Giro d'Italia, som sykles fra 4. til 26. mai.

    – Det er alltid spesielt å gå glipp av Touren, men jeg er veldig fornøyd med målene mine, med tanke på en mulig deltakelse i Paris-OL, sier Alaphilippe.

    Landeveisetappen under de olympiske lekene i Paris avholdes 3. august, mens Tour de France går fra 29. juni til 21. juli.

    – Det er en veldig fullspekket sesong, du må ta valg og holde deg til dem, sier Alaphilippe. (NTB)

    Julian Alaphilippe
    Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
  • Pogacar bekrefter Giro d'Italia-debut i 2024

    Tadej Pogacar skal for første gang stille til start i Giro d'Italia, som avsluttes fem uker før Tour de France.

    Pogacar har valgt en annen tilnærming til neste års forsøk på å detronisere Jonas Vingegaard fra Tour de France-tronen.

    For første gang konkurrerer den slovenske stjernerytteren i Tourens italienske motstykke, Giro d'Italia. Det bekrefter han i en video på Instagram.

    Giro d'Italia kjøres fra 4. til 26. mai. Han har dermed knappe fem uker på seg til å gjøre seg klar til Touren, som starter i Firenze 29. juni.

    Slovenia's Tadej Pogacar, i den hvite ungdomstørya.
    Foto: AP
  • Verdensmester Evenepoel dropper Tour de France

    Sykkelstjernen Remco Evenepoel sier han ikke kommer til start i årets Tour de France – til tross for at han måtte bryte Giro d'Italia tidlig med koronasmitte.

    Sykkelfansen har øynet et håp om å få Evenepoel mot danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar i Frankrike i sommer. Det blir det ingenting av.

    Evenepoel har aldri tidligere syklet Tour de France.

    Belgieren var kjempefavoritt til å vinne Giroen, men måtte bryte rittet da han testet positivt for koronaviruset. Evenepoel hadde da overtatt ledertrøya og tatt to etappeseirer.

    – Jeg forberedte meg til Giroen i seks måneder og var i toppform. Så var jeg av sykkelen i ti dager, og det er ikke lett å komme i form til et løp som Touren etter det, sier han.

    – Jeg skal absolutt være med der i fremtiden, men dere må være litt tålmodige, fortsatte han.

    Årets Tour de France starter 1. juli i spanske Bilbao.

    (©NTB)

    Remco Evenepoel
    Foto: AP
  • Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep

    Andreas Leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i Giro d'Italia. Rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå.

    Den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. Leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra Oderzo til målgangen i Val di Zoldo.

    Etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. Der ble det satt høy fart, og plutselig gikk Leknessund til i et høyst uventet angrep.

    Tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da DSM-rytteren satte opp farten. Luken til Leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet.

    – Det der må jeg si var herlig og litt uventet. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet.

    – Det er mildt sagt litt utradisjonell Grand Tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. Leknessund er en offensiv type, sa kollega Theis Magelssen.

    Leknessund er nummer åtte i sammendraget i Giroen foran torsdagens etappe. Han har tre og et halvt minutt opp til ledende Geraint Thomas.

    Den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la Leknessund få sjansen i et brudd. (NTB)

    Andreas Leknessund
    Foto: LUCA BETTINI / AFP
  • Giro d'Italia-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær

    Giro d'Italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og må kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer.

    Det melder nettsteder som Cyclingnews og Tuttobiciweb.

    Endringen bekreftes også av Soudal Quick-Step-laget, som har publisert et bilde av den nye løypeprofilen.

Siste nytt

  • Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

    Friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld.

    Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma, som forsvarer Ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen.

    – Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier Reisvang til NTB.

    Hun legger til at Ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen».

    – Han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til.

    Reisvang vil på spørsmål fra NTB ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier:

    – Under stevnet i Spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. Han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil.

    På direkte spørsmål om Ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten:

    – Ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg.

    Det er allerede kjent at Ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, EM og OL. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Verstappen vant sprintkvalifiseringen i Miami: – Det føltes forferdelig

    Verdensmester Max Verstappen fortsetter å dominere Formel 1-sesongen. Fredag vant han sprintkvalifiseringen i Miami.

    Den nederlandske Red Bull-føreren noterte 1.27,641 i siste kvalifiseringsomgang og henviste Ferrari-fører Charles Leclerc til 2.-plass med 0,108 sekunds margin. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez var 0,235 sekund bak ham.

    – For å være ærlig føltes det ganske forferdelig, men på en eller annen måte endte jeg øverst likevel. Jeg vet ikke hva som skjedde med de andre, sa Verstappen etterpå.

    Lørdag gjennomføres sesongens annet sprintløp. Verstappen vant det første i Shanghai for to uker siden.

    Han har også vunnet fire av de fem Grand Prix-løpene som er avviklet så langt og leder klart i sammendraget i jakten på sin fjerde VM-tittel på rad.

    Daniel Ricciardo i RB ble nummer fire i sprintkvalifiseringen, foran Carlos Sainz i Ferrari og Oscar Piastri i McLaren. Begge Mercedes-bilene ble utslått før siste kvalifiseringsomgang, og George Russell og Lewis Hamilton starter som nummer 11 og 12 i sprintløpet. (NTB)

    Max Verstappen
    Foto: AP
  • IOC-presidenten vil vise at Seinen er trygg før OL: – Jeg bader gjerne

    President for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach (70) er klar for en dukkert i Seinen før sommerlekene i Paris 2024.

    – Jeg har ikke mottatt en invitasjon ennå, men jeg bader gjerne hvis jeg får det. Jeg håper det ikke er for kaldt, sa Bach under fredagens pressekonferanse.

    Paris-ordfører Anne Hidalgo skal svømme i Seinen sammen med den franske presidenten, Emmanuel Macron, og flere av OL-sjefene før lekene for å bevise at vannkvaliteten i elven har blitt bedre.

    Hidalgo har uttalt at hun kommer til å hoppe ut i vannet i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

    Før OL blir Seinen, som er sterkt forurenset, renset for enorme kostnader. Utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under lekene, som starter 26. juli.

    Fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i Seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (NTB)

    Thomas Bach IOC
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal