Hopp til innhold

Hushovd tror fortsatt på gul trøye

Thor Hushovd syklet inn til tredjeplass på dagens etappe, men har ikke gitt opp kampen om noen dager i den gule ledertrøya.

Video Hushovd tror det er mulig å få den gule trøya

Thor Hushovd tror fortsatt det er mulig å få sykle i den gule trøya.

– Det er mulig. Jeg er med foran og hvis vi kjører veldig fort på lagtempoetappen i morgen, kan jeg sitte med ledertrøya, sier Thor Hushovd til NRK etter dagens etappe.

Første etappe endte med en tredjeplass for nordmannen, som er greit fornøyd med dagens innsats.

– Jeg er passe fornøyd. En tredjeplass betyr ikke så mye dessverre, men det viser at formen er der. Når jeg klarer å ta ut alt og bare blir slått av noen som er sterkere, da må en bare være fornøyd, sier Hushovd.

Han kjempet hardt for dagens plassering.

– Jeg tror det er mange år siden jeg har gått så dypt. Det var forferdelig da jeg kom i mål på toppen av bakken, sier han.

Gilbert vant

Philippe Gilbert

Philippe Gilbert vant åpningsetappen og tok sin aller første etappeseier i Touren

Foto: Laurent Rebours / Ap

Det var Philippe Gilbert som vant første etappe av Tour de France, men en massevelten like før mål ble åpningsdagens drama.

For rundt en mil før mål kolliderte en Astana-rytter med en uoppmerksom tilskuer og gikk i asfalten. Det utløste en massevelt der minst hundre syklister var innblandet. Bare omlag 40 ryttere gikk klar. Blant dem var både Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Blant dem som kom bakpå, var Tourens storfavoritt Alberto Contador. Han tapte mange sekunder. Han var ikke direkte involvert i velten, men ble hindret av dem som falt.

-CYCLING-FRA-TDF2011-CONTADOR 117612701

Alberto Contador fikk en katastrofestart på Tour de France etter en massevelt.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I mål var han halvannet minutt etter vinneren, en katastrofestart for storfavoritten.

Ingen ble skadet, men mange mistet sjansen til å være med i kampen om de fremste plassene i spurten.

På siste kilometeren stakk Fabio Cancellara, men innså at han ikke klarte å rykke fra. I stedet var det Gilbert som stakk, og han klarte å holde unna i bakken opp mot målstreken. Bare Cadel Evans holdt noenlunde følge, og ble nummer to, tre sekunder bak.

– Dette var målet mitt. Jeg visste at jeg hadde en god mulighet til å ta den gule ledertrøya, sa Gilbert.

Tøft for Boasson Hagen

Hushovd er full av lovord om lørdagens etappevinner.

– Han er fantastisk i slike avslutninger og er en vanskelig mann å slå, sier han.

Den andre norske rytteren i feltet, Edvald Boasson Hagen, kom inn til 25. plass.

– Det var forholdsvis greit. Det gikk kontrollert i starten, men det var hektisk med mye rundkjøringer, nerver og krasj, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hushovd

Hushovd gikk helt i kjelleren på Tour de Frances første etappe, det endte med tredjeplass.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Edvald

Edvald Boasson Hagen fikk det tungt mot slutten av etappen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg klarte å unngå de største uhellene, men det var tøft og hardt. På slutten stivnet beina og det ble tøft, men jeg håper beina blir enda bedre etter hvert, sier han.

Les også: Hushovd: - Vinner jeg i dag, er hele Touren reddet

Tre ryttere, Jeremy Roy, Perrig Quemeneur og Lieuwe Westre gikk i brudd allerede på rittets første kilometer. De hadde et forsprang på over fire minutter, men ble kjørt inn rundt to mil før mål.

Sky-rytter i ungdomstrøya

På morgendagens etappe er det dagens vinner Gilbert som kan bære den gule trøya, mens Geraint Thomas kan ikle seg den hvite ungdomstrøya.

– Det er en fin bonus. Bradley (Wiggins) ble hektet i velten når det var to kilometer igjen. Sånn er Tour de France, det er mye dramatikk. Edvald var i en god posisjon, men han blir nok bedre utover i touren, sier han til TV2 etter etappen.

Andy Schleck kom i mål sammen med hovedfeltet på 33.-plass. Det gjorde også broren Fränk Schleck som ble nummer 12.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal