Hopp til innhold

Hushovd kan velge og vrake i tilbud

Ifølge Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, kommer tilbudenene til å stå i kø for verdensmesteren når han etter sesongen skal velge seg et nytt lag.

Thor Hushovd

Thor Hushovd konsentrerer seg om Tour de France nå, men etter det prestisjetunge rittet skal han velge hvor han sykler de neste årene. Bildet er fra Tour of California i mai.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Kvålsvoll og Hushovd

Atle Kvålsvoll gratulerer Thor Hushovd med verdensmestertittelen i oktober 2010. Bildet er tatt like etter målgang i Melbourne.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Thor Hushovd (t.h.) sammen med Steffen Kjærgaard og Atle Kvålsvoll

Atle Kvålsvoll.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
– Alle de store lagene er interessert i han, sier Atle Kvålsvoll til NRK.no

Hushovds kontrakt med Garmin-Cervélo går ut etter denne sesongen og kampen om nordmannen, som ble verdensmester i oktober, har allerede startet.

Fredag ble det kjent at det franske profflaget Europcar ønsker seg Thor Hushovd . De er imidlertid ikke alene.

– Både i fjor og da han var ferdig i Crédit Agricole (2008) var det utrolig mange lag som var interesserte. Han har et luksusproblem når det gjelder tilbud, sier Kvålsvoll som snakket med Hushovd om tilbudet fra Europcar fredag.

Kvålsvoll understreker at et tilbud fra Hushovds nåværende lag, Garmin-Cervélo, også kommer til å bli vurdert i valget av fremtidig lag.

  • Hvor tror du Hushovd sykler neste sesong? Si din mening nederst i saken!

Kaptein

Sykkelstjernen forbereder seg i disse dager til sykkel-NM i Skien (til søndag) og vil ikke selv kommentere fremtiden, men ifølge treneren er det viktigste for Hushovd i valget av lag at han får sykle som kaptein i de rittene han ønsker.

For Hushovd gjelder dette først og fremst de store vårklassikerne Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix. I tillegg ønsker han en sentral rolle i Tour de France.

Minst to år

– Det som nå skjer er at alle henvendelsene blir vurdert, og så siler han (Hushovd) ut det som er interessant. Da sitter han igjen med noen få henvendelser som han går i videre forhandlinger med, sier Kvålsvoll om den videre prosessen.

Ifølge treneren blir det ikke bestemt noe før Tour de France og det kan drøye utover høsten før Hushovd tar et endelig valg.

Hushovd er 33 år, men Kvålsvoll mener han har mange år igjen.

– Thor skriver nok en kontrakt på to til tre år nå.

Tour de France

Inntil videre sykler imidlertid verdensmesteren for Garmin-Cervélo og til mandag samles laget i franske Bretagne for å gjøre de siste forberedelsene til Tour de France som starter lørdag 2. juli.

– Vanligvis samles ikke lagene før onsdagen, så det at Cervélo starter mandag viser at de satser på den første uka, sier Kvålsvoll.

Det er gode nyheter for spurteren Thor Hushovd som har mulighet til å vinne flere etapper i løpet av den første uken, og da også sykle med den gule ledertrøya, slik han gjorde i 2004 og 2006.

Kvålsvoll er ikke redd fremtidsplanene skal forstyrre Hushovd verken under oppkjøringen til Tour de France eller under selve rittet.

– Han er vant med at det er slik, så det går fint, sier Kvålsvoll.

Hvor tror du Hushovd sykler neste sesong? Si din mening her!

Siste nytt

  • Jönsson får to kampers utestengelse

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for epsoden.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal