Hopp til innhold

Bolts manager om kritikken: – Det stemmer ikke

Usain Bolt og Tyson Gay blir kalt feige fordi de ikke tør å møte hverandre oftere. – Det stemmer ikke at de unngår hverandre, sier Bolts manager til NRK.no.

Usain Bolt og Ricky Simms

Usain Bolt og manageren Ricky Simms (t.h.) hevder de ikke unngår møter med Tyson Gay, selv om Bolt ikke har løpt mot Gay utenom mesterskap siden 2010.

Foto: STAFF / Reuters

Gay

Tyson Gay, verdens raskeste mann på 100-meter denne sesongen, har ikke møtt Usain Bolt utenfor mesterskap siden 2010.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / Afp

– Hvis Barcelona og Manchester United møtes hver uke, blir det kjedelig i lengden. Det er klart det er bra å møtes en gang i blant, men det er bedre med noen store høydepunkter, sier Bolt-manager Ricky Simms.

Flere friidrettsutøvere NRK.no har snakket med, inkludert den norske sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, mener at Usain Bolt, Tyson Gay og resten av verdenstjernene i sprint er feige som ikke tør å konkurrere oftere utenfor VM og OL.

Bolt og Gay har ikke løpt mot hverandre utenom mesterskap siden 2010.

– Det er kjedelig. Ingen vil måle seg mot hverandre. I hekk, kule og spyd møtes de beste hver gang, men ikke i sprint. Jeg kan bare kalle det feigt. Du kan ikke komme og si at dere ikke skal møtes før VM. Det er bare tull, sier «Jays».

Løper en togtur unna hverandre

Bolts manager hevder de sjeldne drømmeduellene ikke skyldes feige sprintere. Han mener det er planlegging fram mot VM som gjør at stjernene ikke møtes.

– Det stemmer ikke at de unngår hverandre. Alle vil være i form til VM. Vi jobber med vår plan for sesongen og Gay har sin plan, sier Simms.

Denne uken var både Gay og Bolt i aksjon i Europa. Gay løp i Lausanne på torsdag, mens Bolt løp i Paris på lørdag. Likevel var det aldri aktuelt at de skulle møtes.

Noe av grunnen er at arrangørene ikke alltid har råd til å betale for to superstjerner, mener Bolts manager.

– Det hender selvsagt at vi spør om hvilke utøvere som skal være med på forskjellige stevner. Hvis en arrangør blar opp mye penger vil saken alltid bli vurdert, men det er dyrt å samle alle de beste i verden, sier Simms.

Jaysuma SaidY Ndure og andre friidrettsprofiler mener verdens raskeste sprintere møter hverandre for sjelden.

Se NRKs reportasje om hvorfor verdens største sprintstjerner møtes så sjelden.

Bolt: – Du trenger noen til å presse deg

Usain Bolt har slitt med skade i starten av sesongen, men var tilbake i kanonform i går. På NRK.nos spørsmål om at fansen ønsker flere superdueller, svarer Bolt at alt nå handler om klimakset i VM.

– Alt bygger opp mot VM. Vi kommer nok begge til finalen der. Dere kommer til å få se et stort show. Det kommer til å være klimakset, og jeg vil være klar, sier Usain Bolt.

– Ville du løpt raskere her om du ble presset av en Tyson Gay i toppform?

– Jeg vet ikke. Jeg ga alt, sier Bolt, til NRK.no.

– Du trenger alltid noen som kan presse deg til å yte ditt beste, fortsetter han.

Bolt, Blake og Gay

Tidenes tre raskeste menn har bare løpt i samme felt én gang, i OL-finalen på 100-meter i London i fjor sommer. Her er de tre side om side: Usain Bolt, Yohan Blake og Tyson Gay.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– De er redd for å få egoet sitt såret

Det er langt vanligere med toppede Diamond League-felt i andre friidrettsøvelser. For eksempel er høydekonkurransene, spydkonkurransene og hekkekonkurransene sterke.

Hekkeløperne mener Bolt og Gay burde kunne møtes oftere, som stjerne gjør i hekkeløp.

– Det er ingen hemmelighet at de unngår hverandre. Det er åpenbart. Hvis Bolt deltar, er Gay borte. Hvis Bolt er med, er ikke Blake (Yohan) med. Du ser aldri at de beste møtes, sier hekkeløper og OL-vinner Aries Merritt til NRK.no.

– For å være ærlig, jeg tror at de er redd egoet deres skal bli såret. De vil ikke ta risikoen og ofre seg. Sprinterne er redd for at motstanderen skal få et mentalt overtak, sier Ryan Wilson.

Mener sprint er annerledes enn hekk

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure er en av flere friidrettsutøvere som mener sprintstjernene møtes for sjelden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bolt-manager Simms mener sprinterne har andre fysiske utfordringer enn andre idrettsutøvere.

– De (hekkeløperne) er kanskje mer glad i å konkurrere med hverandre. Det er en større risiko å jakte supertider og hundredeler på sprint. Da risikerer du å skade deg. Kroppen må være forberedt, sier Simms.

– Tennisspillere og formel 1-førere møter hverandre hele tiden, men sprinterne har en helt annen type belastning på kroppen. De kan ikke ta de samme sjansene, sier manageren.

– Ikke et nytt fenomen

Simms mener det ikke er nytt at sprinterne sparer mye krutt til VM og OL.

– Tyson Gay sa det bra selv en gang: De kan ikke presse seg maksimalt hele tiden. Det kan slå tilbake på deg selv og du kan bli skadet inn mot et mesterskap. Det er en risiko de ikke kan ta, sier Simms.

– Det har alltid vært få dueller mellom sprinterne. Slik var det mellom Asafa Powell og Justin Gatlin også. Alt handler om å bli fysisk og mentalt oppbygd før mesterskap. Men jeg kan forstå at folk vil se stjernene konkurrere oftere. I slutten av sesongen tenker folk tilbake og spør hvem som vant mesterskapene.

– Utøverne kan ikke tenke på at de skal tilfredsstille fansen. De må tenke på at de skal vinne og prestere på et høyt nivå, sier Bolts manager.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal