Hopp til innhold

Skofterud trente på seg nyresvikt - innlagt på intensivavdelingen

Vibeke Skofteruds armer hovnet plutselig opp til det hun kaller «lårstørrelse» etter hennes første treningssamling med Team Centric.

Vibeke Skofterud

– Huden glinset og var sprekkeferdig, skriver Vibeke Skofterud, som dro rett til legen da armene hennes hovnet kraftig opp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Enten var jeg fryktelig dårlig trent eller så ble jeg hardt straffet for et offensivt og motivert hode som liker å sprenge grenser. Uansett angrer litt nå her jeg ligger på intensiven med full overvåkning, skriver Vibeke Skofterud på sin personlige blogg.

I forrige uke var den tidligere landslagsløperen på sin første treningssamling med Team Centric.

– Huden glinset og var sprekkferdig

vibeke

Skofterud ga seg på landslaget i vinter og satser nå på langløp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skofterud er blitt lagvenninne med blant andre milslukerne Anders og Jørgen Aukland, og de tok henne med på litt uvante treningsøkter.

34-åringen satser nemlig på langløp nå, noe som krever litt annerledes trening. Dette fikk Skofterud virkelig kjenne på kroppen etter samlingen.

– Jeg fikk hvertfall ryddet i mine egne overbevisninger om hva som er mulig og uttrykket sprenge grenser fikk definitivt en ny betydning, skriver Skofterud.

Etter noen økter begynte nemlig armene hennes å hovne kraftig opp.

– Jeg er ikke kjent til for å være den mest ivrige på og rense sår og være redd for flis i finger’n, men jeg ble ganske bekymret da armene mine ble til lårstørrelse nærmest over natta.

– Huden glinset og var sprekkeferdig. Jeg dro til min gode venn og lege Erik – som alltid stiller opp uansett og han anbefalte blodprøver på Drammen sykehus. Dro ned og siden har jeg ligget her under full overvåkning på intensivavdelingen. Diagnosen er jeg er rammet av rabdomyolyse, skriver Skofterud.

– Trent på meg nyresvikt

Rabdomyolyse er ifølge Norsk Helseinformatikk en sykdom som skyldes akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller, noe som kan komme av forskjellige årsaker.

Akutt nyresvikt er en vanlig komplikasjon.

– I praksis har jeg nesten trent på meg nyresvikt. Hurra for det!, skriver Skofterud ironisk.

Skiløperen understreker at hun allerede føler seg bedre.

– Nå er jeg på bedringens vei, og som alltid kommer jeg fryktelig tilbake.

Skofterud har hatt to tunge sesonger i skisporet og fikk som forventet ikke plass på landslaget denne sesongen.

Hun vil likevel fortsatt satse på langrenn. I første omgang på langløp, men hun har også uttalt at hun ikke helt har slått fra seg drømmen om å gjøre comeback i mesterskap for Norge.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal