Hopp til innhold

– Dette gullet satt langt inne

Emil Hegle Svendsen måtte vente helt til VMs siste konkurranse for å nå målet om et individuelt VM-gull i Khanty-Mansijsk.

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

VIDEO: Her avgjør Emil Hegle Svendsen fellesstarten.

Etter målgang ble Emil Hegle Svendsen liggende i snøen og kjenne på hvordan det er å nå målet i et VM.

– Da jeg lå i snøen tenkte jeg bare «Yes, jeg klarte det! Yes, jeg klarte det!». Det er så ubeskrivelig deilig, sier Hegle Svendsen til NRK.

  • Gratulér Emil Hegle Svendsen nederst i saken!

Målet til 25-åringen før VM var å ta gull på stafetten og minst ett individuelt gull. Han tok sølvet på jaktstarten, men måtte vente helt til den siste øvelsen med å gå helt til topps.

VM-gullet lørdag kostet imidlertid mye krefter.

– Denne seieren satt veldig langt inne, innrømmet en sliten trønder.

(Les videre under videoen!)

Video: Siste skyting

Video Bø skjøt seg bort på siste skyting

VIDEO: Tarjei Bø hadde kjempet om gullet dersom han ikke hadde bommet to ganger på siste skyting. Emil Hegle Svendsen bommet en gang på den siste skytingen, men vant likevel fellesstarten.

– Smågutt sammenlignet med Northug

Hegle Svendsen kom inn sammen med ledergruppen til siste skyting, men bommet en gang. Russiske Evgeny Ustyugvov skjøt feilfritt og gikk ut først, men trønderen tok igjen russeren og rykket i den siste bakken.

– Jeg gikk det jeg maktet for å ta han igjen og så la jeg meg bak ryggen hans for å spare krefter.

Rykket kom da italienske Lukas Hofer nærmet seg de to i tet.

– Jeg måtte bare slå til da italieneren kom, sier VM-vinneren.

Det var litt Northug over rykket ditt?

– Jeg er bare en smågutt i forhold til Northug når det gjelder rykket. Skiskyting er noe helt annet, sier Hegle Svendsen.

Fryktet spurten

Etter målgang røpte russiske Ustyugvov at han fryktet avslutningen til nordmannen.

– Jeg visste at Emil er god i spurten, men jeg er selvfølgelig fornøyd med sølv. Jeg er glad jeg klarte å ta en individuell medalje på den siste muligheten min i dette VM, sier Ustyugvov til NRK.

Italienske Hofer tok til slutt bronsen, 14,3 sekunder bak nordmannen.

Det var en meget god laginnsats av de norske gutta på fellesstarten. Tarjei Bø gikk inn til 4. plass og Bjørndalen til 6. plass. Lars Berger hang lenge godt med, men slet på stående skyting og måtte tåle totalt fire runder. Han endte på 14. plass.

Gratulér Emil Hegle Svendsen her!

Sportsnyheter

Julian Ryerson Mbappé

Superstjernen slaktes etter Ryerson-duell: – Kriseprestasjon

Norske Julian Ryerson (26) forsvarte seg mesterlig mot Kylian Mbappé og PSG-stjernene i Paris. Premien ble en billett til finalen i Mesterligaen.

Siste nytt

  • Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

    Ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten Rio Grande do Sul.

    Brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. Det gjelder Internacional, Gremio og Juventud.

    Delstatshovedstaden Porto Alegre står under vann, og det er der Internacional og Gremio holder til.

    Minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i Rio Grande do Sul. I tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt.

    De voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer.

    Flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. Det er meldt mer regn i dagene som kommer.

    (NTB)

    imwC_nnuYmA
    Foto: AP
  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal