Hopp til innhold

Sagosen avslører hemmelig skade: Spilte med brukket hånd

KRAKOW/OSLO (NRK): Han har holdt det skjult for pressen i flere dager. Nå avslører Sander Sagosen at han spilte de to siste kampene med voldsomme smerter.

Sander Sagosens hånd

HOVEN: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

– Ingenting skal stoppe meg! sier Sander Sagosen til NRK.

Norges nye store stjerne var en av Norges beste spillere i den historiske bronsekampen på søndag. Men det ingen visste før nå, er at han spilte med store smerter.

Både i semifinalen mot Tyskland og i bronsefinalen mot Kroatia spilte unggutten mindre enn vanlig. Nå er det lettere å forstå hvorfor. NRK kan nemlig avsløre at han hadde brudd i hånda han skyter med.

Sagosen valgte selv å trosse smertene og spille kampene.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg. Den bronsen skal vi ha! sier Sagosen til NRK før bronsekampen.

Holdt skaden hemmelig

Sander Sagosen

HEMMELIGHET: Sander Sagosen gikk med hånda i lomma på pressetreffet før fredagens semifinale mot Frankrike. Årsaken:

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

20-åringen pådro seg skaden i en duell med Luka Karabatic i den sensasjonelle seieren mot Frankrike. Siden det har han bevisst skjult skaden for pressen slik at motstanderne ikke skal «ta ham».

Etter Frankrike-kampen gikk han forbi hele det norske pressekorpset uten å si noe om hånda. Etterpå ble det i all hemmelighet tatt røntgen, og det ble påvist brudd.

Unggutten har bevisst gått med hånda i lomma på pressetreffene de siste dagene for å skjule at den har vært svært hoven.

– Det var viktig å holde det hemmelig slik at ikke motstanderne går etter hånden min og prøver å gjøre det verre enn det det allerede er, sier Sagosen.

Tvedten: – Umenneskelig smerte

Sagosen presiserer at han ikke ble presset av lagledelsen til å spille kampen, men at han tok valget ene og alene.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er voldsomt imponert over at Sagosen spiller videre. 20-åringen er regnet som et enormt håndballtalent, og Tvedten mener dette viser hans mentale styrke.

– Å spille med et sånt brudd kan bare beskrives som en umenneskelig smerte. Alle bevegelser, alle støt hånda får, bare det å ta imot ballen - alt blir vondt. Det står respekt av det Sagosen gjør, sier Tvedten.

Sander Sagosen

DUELLER: Det gikk hardt for seg i duellene i kampen mot Tyskland, men Sagosen tok sjansen på å havne i smertefulle kontaktsituasjoner.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Trodde den gikk ut av ledd

Sagosen forteller at skaden oppstod i starten av andre omgang mot Frankrike.

– Jeg husker ikke om det var et slag eller om fingeren ble hekta i drakta. Jeg trodde fingeren gikk ut av ledd, forteller Sagosen.

– Bruddet ligger fint, som det heter. Det er ikke fare for at det kan bli verre ved å spille, men det gjør jo fryktelig vondt.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal