Rosenborg til cupfinalen etter femmålsdrama

LERKENDAL (NRK): Etter et semifinaledrama av de sjeldne mot Stabæk er Rosenborg i cupfinalen igjen. Men Rosenborg virket preget av det tette høstprogrammet.

Rosenborg slo Stabæk 3-2 etter ekstraomganger og er klare for cupfinalen.

Da Matthias Vilhjalmsson satte inn 3-2 fire minutter ut i første ekstraomgang hadde kampen snudd for tredje gang. Men det ble også siste gang etter en dramatisk kamp med fem scoringer der Stabæk så ut til å være på vei til cupfinale i 2. omgang.

Men til tross for flere enorme Stabæk-sjanser er Rosenborg klar for cupfinalen på Ullevaal i slutten av november. Og der kan laget ta sin tiende Kongepokal.

Søderlund scorer på straffe

UTLIGNINGEN: Alexander Søderlund satte inn straffesparket som sikret ekstraomganger på Lerkendal.

– Det er fantastisk. Det føltes som en lang kveld. Det var ikke en spesielt strålende kamp av oss. Vi er slitne etter en tøff uke. Stabæk var gode og la oss virkelig under press, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK rett etter kampslutt.

Han er imponert av laget etter at de klarte å snu kampen.

– Ikke minst etter at vi leder 1-0 og kommer under 1-2, med det kjøret vi har vært gjennom, sier Ingebrigtsen.

Spillerne var enormt lykkelig etter kampslutt. Og det gjaldt ikke minst matchvinner Matthias Vilhjalmsson.

– Jeg var heldig med at den fikk i mål Nå venter Ullevaal i november og det føles utrolig godt, sier han til NRK.

– Jeg er sliten og har vondt overalt. Så det er deilig at kampen er ferdig og at vi er klar for finalen, sier Ole Selnæs.

Sterk snuoperasjon

Alt lå til rette for at RBK skulle ta seg til nok en cupfinale da Pål André Helland hadde lobbet inn 1-0 etter en frekk kontring fra hjemmelaget, etter bare sju minutter av kampen.

Men Rosenborg så slitne ut i perioder av kampen og det virket som Stabæk ville mest gjennom store perioder av semifinalen.

Stabæk-trener Bob Bradley som måtte dra fra forrige bortekamp mot RBK med 0-1 i sekken, etter RBK-scoring på overtid, fikk ut det beste av sitt mannskap etter pause. Og da fikk Rosenborg det tøft.

Først fikk Stabæk uttelling etter 52 minutter da Muhamed Keita satte ballen i nettet etter nydelig angrep. Meling ble spilt fri ute til vesntre og fintet bort Selnæs, en av årets spillere i Eliteserien. Han slo inn til en umarkert Keita som enkelt kunne utligne hjemmelagets ledelse.

Deretter fikk bortelaget straffet etter at Skjelvik løp ned Stabæks Assante inne i 16-meteren. Nicolai Næss sto i mot en unison pipekonsert og satte ballen nydelig til høyre for keeper. Da var Stabæk på vei til cupfinalen for tredje gang.

Kampen snudde - igjen

Men dramatikken var ikke over og da Alexander Søderlund satte inn straffen RBK-fikk tildelt etter 76 minutter, til store protester, våknet hjemmelaget opp fra det som så ut som en tung kamputvikling.

Morten Morisbak var klar i omtalten av straffen og mente den var billig.

Men Stabæk-trener Bob Bradley tonet det hele ned og sa heller at han var stolt over laget sitt etter semifinaledramaet.

For selv etter utligningen var Luc Kassi svært nær å avgjøre kampen to minutter før full tid. Men fra spiss vinkel klarte André Hansen å slå unna til corner.

Og selv om Stabæk var svært nær utligning også etter Vilhjalmssons 3-2 scoring ble det ikke flere scoringer på Lerkendal. Dermed kan Oslo forberede seg til storinnrykk fra Trøndelag om cirka en måned.

• Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

– Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

– Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

Lucas Braathen
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

Japan F1 GP Auto Racing
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

– Nok er nok, avslutter han med.

Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)