Hopp til innhold

Trenerspørsmålet vekker sterke følelser

Sinte bannere på Lerkendal og annonser i avisa viser at enkelte RBK-supportere er lite fornøyd med prosessen rundt ansettelse av ny trener.

Annonse "gi oss Eggen tilbake"

I denne annonsen på en helside i Adresseavisen krever Jan Guldahl og Trondheim Øyelegesenter at Nils Arne Eggen blir hentet tilbake som trener i Rosenborg.

Foto: Foto av annonse i Adresseavisen

«Perry? Nei takk», «Nei til Perry», «Hoftun må gå», «2005 om igjen» og «Trist som faen». I tillegg hadde noen skrevet «Inn med Perry = ut med ambisjonene» på en av veggene på RBK-brakka.

– Skikkelig griseri!

– Det er noe skikkelig griseri. Det kan ikke være RBK-supportere som har gjort dette, sier en opprørt Trygve Hernæs, RBK-medlem gjennom 53 år, til NRK.

Han var den første som kom til klubbhuset onsdag morgen og så det han mener er direkte hærverk. Hernæs synes det er flott at folk er engasjert i klubben sin, men denne måten å ytre seg på, har han ikke sansen for.

– Det er greit å ha et standpunkt, men da får de komme hit og snakke med dem som bestemmer. Vi tar gjerne en diskusjon, sier han og understreker at RBK-brakka er åpen for dem som har noe på hjertet, sier han.

Heller ikke Erik Hoftun likte det han så da han kom på jobb.

– Dette er primitivt og lavmål. Det er bedre at folk møter opp og stiller spørsmål i stedet for å gjemme seg bak et banner, sier Hoftun til NRK.

Støtter Perry

Hernæs er uenig med supporterne angående trenervalg. Han tror Per Joar «Perry» Hansen kan være et klokt valg.

– Han er seriøs, bestemt og gjennomtenkt. Vi skjønner godt at han har klart å løfte U-21-landslaget til det utmerkede laget det har blitt. Vi kjenner også igjen mye av Rosenborg-ånden i det Per Joar gjør med laget, sier Hernæs til NRK.

Annonserte for Nils Arne

Jan Guldahl

Jan Guldahl mener det er komplett uforståelig at ikke Nils Arne Eggen er spurt om å trene RBK.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Rosenborg-sponsor Jan Guldahl krever Nils Arne Eggen tilbake som RBK-trener over en helsides annonse både i Trønder-Avisa og Adresseavisen i dag.

Guldahl eier og driver Trondheim Øyelegesenter, og støtter klubben som sponsor med to millioner kroner over noen år. Nå kritiserer han ledelsen i Rosenborg.

– Eggen er best egnet

– Ledelsen har sagt vi skal tilbake til røttene , og det er Nils Arne Eggen som er best egnet til det, mener Guldahl.

Tidligere i uka gjorde styreleder Ivar Koteng i Rosenborg det klart at trenerveteranen Eggen med 14 seriemesterskap for Rosenborg, ikke er aktuell som trener etter sparkede Jan Jönsson. Det har ført til et voldsomt engasjement blant supporterne.

– Hvis Nils Arne vil trene Rosenborg, bør han få lov til å gjøre det, sier talsmann for supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

– Komplett uforståelig

Både supportere og sponsor Guldahl ber RBK-ledelsen tenke seg godt om før de ansetter trener.

– For mange av oss som følger og elsker RBK, er dette komplett uforståelig. Ingen trener, verken i eller utenfor Rosenborg, har tilnærmelsesvis oppnådd Nils Arnes resultater, skriver Guldahl i annonsen.

Han avslutter oppfordringen til ledelsen i Rosenborg på denne måten:

– Så styreleder Koteng; Tilbake til røttene, ja takk! Gi oss Nils Arne Eggen tilbake, mener Guldahl.

Facebook-grupper

I går ble det også opprettet flere Facebook-grupper hvor målet er å få Eggen tilbake som RBK-trener.

Også mangeårig Rosenborg-supporter, musikeren Svein Strugstad, er klar i sin oppfatning.

– Nils Arne Eggen er ikke blitt noen dårligere trener de siste årene. Det er jo et paradoks at en mann som har ledet klubben til 14 seriemesterskap og åtte sesonger i Mesterligaen, ikke engang er spurt. Og Nils Arne Eggen ville fått publikum tilbake til Lerkendal igjen, avslutter Strugstad.

Men Eggen-fansen blir neppe hørt. Hroar Stjernen, daglig leder i RBK, bekrefter til NRK at Eggen ikke er på lista over kandidater for trenerjobben.

Hansen er aktuell

Rosenborg-ledelsen gjorde det tidligere i uka klart at Per Joar Hansen er en aktuell trenerkandidat.

Han trente Rosenborg i 2005, og er nå trener for U21-landslaget. Men supporterne vil ikke ha Hansen.

– Han har ikke den nødvendige tryggheten til å lede klubben. Det blir resirkulering, og vi husker hvordan det gikk da han ledet laget i 2005. Da var vi i nærheten av å rykke ned, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes.

Erik Hoftun
Foto: Kallestad, Gorm / NTB Scanpix

Erik Hoftun fastholder at reaksjonene ikke påvirker trenerprosessen.

– De siste dagene har det vært et rop om å gå tilbake til 90-tallet og det som har vært. Det vil være vanskelig for en hver ny Rosenborg-trener å bli møtt med krav om fortida, sier Hoftun.

Nils Arne Eggen har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag formiddag.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal