Hopp til innhold

RBK gir Bille Nielsen skriftlig advarsel

– En svært alvorlig sak, som både vi og spiller beklager sier RBK-ledelsen etter Bille Nielsens natt i fyllearresten.

RBK hadde fredag ettermiddag krisemøte og pressekonferanse om Nickie Bille Nielsens arrest natt til fredag.

SE VIDEO: Etter tre timer med krisemøte kom konklusjonen fra RBK-ledelsen: Bille Nielsen får en skriftlig advarsel.

Hoftun

RBKS sportslige leder mener det er en streng skriftlig advarsel spilleren har fått. I det ligger også et opplegg om å følge opp spilleren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Nicki Bille Nielsen

ARRESTERT: RBK-spissen overnattet i fyllearresten natt til fredag.

Foto: Rune Karlsen
Rosenborg-Haugesund

HELT: Nicki Bille avgjorde semifinalen mot Haugesund med 2-1-målet onsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I nærmere tre timer satt RBK-ledelsen samlet i krisemøte på Brakka. Bakgrunnen var at den danske spissen måtte overnatte i fengsel etter å ha gått amok på byen .

Det er uakseptabel adferd. Vi har gitt en skriftlig advarsel, og gjort en avtale med spilleren om oppfølging, sier Tove Moe Dyrhaug, til NRK.no, som sendte "konklusjonen" live fra lederens kontor fredag ettermiddag.

Bille: – Beklager

– Det er uheldig, han er et forbilde. Bille sier han beklager, fortsetter daglig leder Dyrhaug.

Til Adresseavisen sier spilleren selv:

Jeg tar det fulle og hele ansvar for det som skjedde. Jeg var full, og jeg beklager veldig mye. Både overfor klubben, spillerne, politiet, supporterne og alle som blir involvert.

Også Rosenborg-treneren beklager på det sterkeste:

Dette er trist, det er ikke slike saker vi vil våkne til. Men nå er saken skjedd. Det som er viktig nå er å få fakta i saken, og å ta vare på spilleren, sier Per Joar Hansen til NRK.no.

– Det er jo en begynnelse på straff å sitte i fengsel, mener treneren.

– Vil hjelpe Bille

Sportslig leder Erik Hoftun understreker at klubben ikke kan være bekjent av slik oppførsel, men vil ikke si konkret hvordan de skal jobbe med spilleren.

– Vi setter inn tiltak for å hjelpe Bille å mestre dette, men jeg vil ikke gå inn på hvilke, sier Hoftun som like fullt understreker at dette ikke kan skje igjen.

– Dette er en streng skriftlig advarsel, så får vi komme tilbake resten senere, sier Hoftun,

Han vil ikke si om Nielsen spiller mot Sarpsborg søndag kveld

Bille Nielsen arrestert

Det var Adresseavisen som litt før klokka 13 fredag ettermiddag meldte at Nicki Bille Nilsen ble arrestert på byen for ordensforstyrrelser.

– Jeg vil ikke si noe om dette nå, var den ordknappe beskjeden NRK.no fikk av Per Joar Hansen utenfor RBK-brakka på Lerkendal klokka 14.

Rosenborg-ledelsen bekreftet da at det var Nicki Bille Nielsen som havnet i arresten i natt.

Ledelse og spillerutvalg i møter

Foruten Dyrhaug og RBK-trener Per Joar Hansen var det sportslig leder Erik Hoftun som var samlet til møte. Litt senere ble spillerutvalget med Mikael Dorsin, Tore Reginuissen, Jonas Svensson og Mike Jensen kalt inn.

Vi vil ikke si noe før vi har snakket med ledelsen, sa Mikael Dorsin.

Politiet: – 10 000 i forelegg

RBK-spissen ble arrestert utenfor utestedet Three Lions like etter klokken to natt til fredag.

Bille Nielsen skal ha revet ned et glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk etter å ha blitt kastet ut av utestedet.

25-åringen ble pågrepet i natt, og har sittet i arresten. Han har fått et forelegg på 10 000 kroner for ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Leif Berglund til NRK.no.

Ifølge Adresseavisen har Nielsen tatt betenkningstid på forelegget.

Cuphelt i storform

Den danske spissen har vist storform på banen i det siste, og avgjorde semifinalekampen mot Haugesund onsdag. Han har scoret åtte mål i serien så langt.

Torsdag var han på restitusjonstrening på Lerkendal, men dukket ikke opp på lunsj/kakefest på Lerkendalbrakka etterpå. NRK fikk ikke intervjuet Nielsen, som da dro på privat lunsjavtale.

Kjernen: – Klubben må reagere

Kenneth Kjelsnes

Supporterreaksjon: Det må komme en reaksjon. Hva den skal bestå i må være opp til klubben, sier Kenneth Kjelsnes.

Rosenborg-supporternes talsmann reagerer slik:

Bille er ung, og jeg vil si det er lov å gjøre feil. RBK er en klubb med takhøyde, også til å tabbe seg ut, sier Kenneth T. Kjelsnes til NRK.

Samtidig understreker han at hendelsen må få konsekvenser.

– Vi kan ikke ha spillere på glattcella to dager før kamp, derfor må det komme en reaksjon. Hva den skal bestå i må være opp til klubben, sier Kjelsnes.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal