Hopp til innhold

Hevder østerrikske hockeyspillere drakk seg fulle under OL

Flere av ishockeyspillerne på Østerrike skal ha feiret seieren over Norge med et realt fyllekalas - knappe 36 timer før de røk på hodet ut av OL etter stortap i åttendedelsfinalen.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Thomas Vanek skal ifølge landslagstreneren være en av spillerne som havnet på fylla under OL. Han er kaptein for Østerrike.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Michael Rene Grabner og to andre har allerede sendt ut en pressemelding hvor de beklager det de kaller uprofesjonell oppførsel under OL.

Foto: Mark Humphrey / Ap

– Jeg hadde ingen anelse om dette. Jeg er sjokkert, sier den østerrikske
landslagstreneren Emanuel Viveiros til Aftonbladet.

Ifølge flere medier skal en rekke av de østerrikske ishockeyspillerne ha havnet i et realt fyllkalas under OL.

Rystet trener

Flere av spillerne skal ha vært så beruset at de hadde problemer med å prate normalt, ifølge flere østerrikske medier. Noen av dem skal ha vært ute og festet helt til klokken seks om morgenen.

Da var det bare et døgn til åttendedelsfinalen mot Slovenia.

Festen startet som en rolig lagmiddag etter at Østerrike slo Norge 3-1 i den siste gruppspillskampen, noe som ga dem en plass i åttendedelsfinalene.

Trener Viveiros er rystet over at spillerne ikke tok bedre vare på sjansen til å hevde seg i OL.

– Vi hadde en god sjanse til å nå kvartfinale, men jeg vet ikke hva som skjedde. Spesielt ikke før det som kan ha vært den viktigste kampen i østerriksk hockeyhistorie. Det som skjedde etter kampen mot Norge er sjokkerende, sier Viveiros til sportnet.at.

– Vil få konsekvenser

I møte med slovenerne var østerrikerne helt sjanseløse og tapte til slutt hele 4-0.

Treneren legger ikke skjul på at han tror den slappe innsatsen kan være en direkte konsekvens av festen dagen før.

– Det kommer til å bli konsekvenser, sier han, og legger til at navnene på spillerne kommer til å bli offentliggjort.

Tre spillere har allerede sendt ut en pressemelding om saken.

Landslagskaptein Thomas Vanek, Michael Grabner og Michael Raffl skriver at de ber om unnskyldning for sin uprofesjonelle oppførsel ett og et halvt døgn før kampen mot Slovenia.

«Etter seieren besøkte vi «Østerrikes Hus» for en privat feiring. Ettersom vi ikke hadde kamp dagen etter ble det sent for enkelte av oss. Vi mener dette ikke påvirket vår prestasjon i kampen mot Slovenia, men vi er bevisste på at vi er forbilder og burde ha flyttet feiringen til etter vår siste kamp i turneringen.»

Skuffet over kapteinen

Viveiros kjøper likevel ikke spillernes forklaring.

– Det her er vår fjerde kamp på syv dager, hvor vi har møtt lag som er blant verdens beste. Det kostet mye energi. Vi hadde bare en lettere trening før Slovenia-kampen ettersom restituering er så viktig, sier treneren.

Han var ikke med på spillernes feiring, og sier at han har hatt tro på «frihet under ansvar» - og trodde at spillerne ville ta profesjonelle valg på fritiden.

– Jeg visste de skulle spise middag, men planen var at de skulle rett tilbake til hotellet etterpå, sier han.

Viveiros sier han er mest skuffet over New York Islanders-stjernen Thomas Vanek, som er lagets kaptein.

– Han valgte Vanek som kaptein for å ha en erfaren leder, men dette gikk tydeligvis ikke. Vi hadde tydelige regler om at den som ikke oppfører seg sendes hjem umiddelbart. Alle visste også at det under OL er nulltorelanse for alkohol, sier Dieter Kalt, president i det østerriske ishockeyforbundet.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal