Hopp til innhold

«Kyllingen» skal ha angitt Riis i dopingsak

Den skandaliserte danske ekssyklisten Michael Rasmussen skal ha angitt Bjarne Riis til danske dopingmyndigheter.

Riis

Her er Bjarne Riis (t.h.) under årets Tour de France. Dansken nektet imidlertid å svare på dopingspørsmål mandag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Rasmussen

Michael Rasmussen innrømmet langvarig dopingbruk tidligere i år.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Det skriver den danske avisen Politiken.

Rasmussen med tilnavnet kyllingen har ifølge avisen fortalt Anti Doping Danmark at Saxo-Tinkoff-sjefen Bjarne Riis viste om dopingbruken på sitt lag da Rasmussen kjørte der i 2001 og 2002.

Flere kilder med innsikt i saken har også fortalt dette til avisen. Rasmussen selv ønsker ikke å bekrefte Politikens opplysninger, men sier følgende:

– Jeg har inntrykk av at Riis er en del av Anti Doping Danmarks pågående undersøkelse.

Det er ikke noe nytt i at en av Bjarne Riis' tidligere syklister står fram og sier at Riis var fullt klar over bruken av ulovlige midler på sitt laget, men det er første gang en landsmann av ham gjør det.

Sto fram

39 år gamle Michael Rasmussen sto tidligere i år fram og innrømmet at han hadde brukt doping fra 1998 til 2010. Etter innrømmelsen la han opp og inngikk et samarbeid med antidopingmyndighetene for få forkortet sin utestengelse.

Tidligere har både tyskeren Jörg Jaksche og amerikaneren Tyler Hamilton sagt at Riis kjente til dopingbruken fra deres tid på laget.

Jaksche ble avhørt av Anti Doping Danmark tidligere i år.

Hamilton

Tyler Hamilton har også rettet sterke anklager mot sin tidligere sjef.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

– Det virket som om Anti Doping Danmark hadde godt kjennskap til hvordan den organiserte dopingen fungerte på Bjarne Riis lag. Og de visste at Riis hadde fullt kjennskap til det, sier Jaksche til Politiken.

Hele intervjuet mitt handlet om Bjarne Riis og dopingen på CSC. Det var alt de spurte om, legger han til.

Norske Kurt Asle Arvesen syklet også for CSC fra 2004 og senere Team Saxo Bank (nå Team Saxo-Tinkoff).

Nordmannen har flere ganger nektet for å ha visst om dopingbruk i det danske profflaget.

Bjarne Riis måtte i 2007 gå ut og erkjenne dopingbruk i sin egen sykkelkarriere fra 1993-98. Dette var årene hvor han ble forvandlet fra en solid hjelperytter til blant annet å vinne Tour de France i 1996.

Benektet kjennskap

Saxo-Tinkoff-laglederen har derimot hardnakket benektet at han skal ha hatt kjennskap til doping på sitt lag etter at han lageier.

Avisen spurte Bjarne Riis tirsdag om saken i forbindelse med fjerde etappen i Tour de France i Nice.

– Anti Doping Danmark har en etterforskning på gang og den respekterer jeg. Så lenge den pågår har jeg ingen kommentarer, men jeg står til rådighet for dem hvis det er behov for det, sa Riis.

Bjarne Riis er på plass i Tour de France, men vil ikke kommentere at flere av hans ryttere har innrømmet doping mens de syklet på laget til Riis.

SE VIDEO: Bjarne Riis måtte svare på mange spørsmål utenfor lagbussen til Team Saxo-Tinkoff, men ville ikke kommentere mange av spørsmålene så lenge det foregår undersøkelser i Danmark.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal