Hopp til innhold

Northug alvorlig bekymret for stafetten

SOTSJI (NRK.no): Etter den skuffende OL-åpningen, frykter Petter Northug det blir vanskelig å ta ut et stafettlag som matcher Sverige.

Pette Northug

Petter Northug er bekymret for hvordan det skal gå med Norge på stafetten etter laginnsatsen i søndagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi detter totalt sammen på en dag som dette når vi har to løpere som egentlig skal være gode som ikke er med på sisterunden. Det blir vanskelig å ta ut et stafettlag nå, fryktelig vanskelig, sier Petter Northug (28).

Dario Cologna fra Sveits vant 30 km fellesstart med skibytte foran en svenske og en nordmann, henholdsvis Marcus Hellner og Martin Johnsrud Sundby.

Dario Cologna

Sveitsiske Dario Cologna har nettopp kommet tilbake etter en skade. Søndag tok han gull på 30-kilometeren med skibytte.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

Bortsett fra Sundbys bronse, var det lite å juble for med norske øyne. Northug kjempet lenge i teten, men ga opp en kilometer før mål og ble nummer 17. Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen var aldri med i løpet, og ble nummer 20 og 21.

– Dette var elendig av oss som lag, konstaterer Northug i fullt alvor.

Bjørndalen og Berger

– Det blir vel Bjørndalen på siste etappe og Berger på tredje, så får vi se, jeg vet ikke om jeg får plass på den, tilføyer han sarkastisk.

Til sammenlikning ble Daniel Richardsson nummer sju, Lars Nelson nummer ti og Anders Södergren nummer 14. I bakhånd har de Johan Olsson og Calle Halfvarsson.

Petter Northug legger ikke skjul på at det kan bli vanskelig å slå de regjerende olympiske mestrene i stafett om en drøy uke.

– De er fire mann som er med hele veien inn, og så har de Johan Olsson på sidelinja. De er tittelforsvarere og kommer i OL-form igjen, mens vi har et lite dilemma når vi leverer så dårlig som vi gjør, konstaterer Northug.

Skryter av svenskene

Han nøler derfor ikke med å utrope svenskene til stafettfavoritter.

– Mange av de svenske løperne er gode på mellomhøyde, og det vet vi i hvert fall at Johan er. Hvis han viser seg å være i bra klassiskform, blir det spennende å se hvordan de gjør det. De har mange løpere å velge blant.

Northug tok seg veldig god tid i pressesonen etter søndagens løp, og hadde uvanlig mye positivt å si om sine svenske rivaler.

Om Marcus Hellner sier han:

– Han var sterk. Han gikk bra forrige helg, og følger opp her. Så han virker å være i solid form, han blir vanskelig å ha med å gjøre.

Anders Södergren får følgende attest:

– Jeg er imponert. Anders har hatt motgang, men gjør et veldig bra løp i dag. Hvis dette fortsetter, blir han skummel på femmila. Jeg sa til ham at jeg trenger motoren hans. Sa svarte han at han trenger min «snabbhet».

Ikke helt i «gravbøtta»

For sin egen del føler Northug likevel at formen er god. Dagsformen var bare ikke helt topp, og da sparte han kreftene i stedet for å kjempe om en femteplass.

– Jeg tenkte medalje hele veien. Man går ikke helt i gravbøtta når man ikke må. Jeg kjente at jeg ikke var god nok for medalje, og da gir man litt opp.

– Trenger du tid på å bearbeide skuffelsen?

– Nei, jeg trenger ikke det. Jeg tenker allerede på sprinten.

Og til tross for søndagens nedtur, ser Northug fortsatt på seg selv som den største favoritten til å bli olympisk sprintmester tirsdag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater 30 km med skibytte, menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal