Hopp til innhold

OL-drømmen knust: – Keeperen har bursdag og julaften på samme tid

HERNING/OSLO (NRK): Norge drømte om OL-spill, men møtte veggen i form av Kroatias keeper Ivan Stevanovic.

keeper

Kroatias keeper Ivan Stevanovic storspilte og knuste Norges OL-drøm.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kroatia - Norge 27-21

håndballgutta depper

Sander Sagosen og Harald Reinkind måtte ha et par minutter for å fordøye tapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er flau over min egen innsats. Jeg var helt katastrofe, sier en veldig skuffet Espen Lie Hansen, som vel å merke ikke kan ta skylden for tapet alene.

Det som skjedde mot Kroatia må kalles en kollektiv kollaps av Norge.

De norske håndballherrene trengte seier eller uavgjort i den siste kampen i OL-kvalifiseringen mot Kroatia for å komme seg til OL i Rio i sommer.

Men Norge klarte aldri å få grep om skjebnekampen. Tvert imot var de usedvanlig svake.

Bom-bonanza

Det store problemet var at Norge ikke greide å sette skuddene sine i mål. Kroatias målvakt Ivan Stevanovic endte med en redningsprosent på over 60, noe som er svært høyt på dette nivået.

Norge spilte egentlig ofte ganske bra i angrep og kom seg til mange sjanser, men selv alene med keeper ble det bom på bom. Og bommene ble jevnt fordelt på stort sett hele det norske laget.

– Keeperen hadde bursdag og julaften på samme tid. Han tar jo rett og slett alt. Da blir det vanskelig å vinne kamper, sier Hansen.

– Er det han som er god eller Norge som skyter for dårlig?

– Det er vel kombinasjonen. Han står en god kamp, han gjør det, men jeg vet ikke om vi er skarpe nok heller. Vi kommer til gode sjanser, men greier ikke å sette ballen i mål, sier Hansen.

Selv Bjarte Myrhol på linja hadde flere bom.

– Vi brenner sjanser på en god keeper mens de får tid og sjanser til å spille håndball på kroatisk vis. Da blir det vanskelig. Det er ikke så vanskelig å forstå at når vi brenner så mange klare muligheter som vi gjør er det så å si umulig å vinne kamper, sier Myrhol.

– Det skal ikke skje når det står om OL. Det er da man skal prestere på sitt beste... Og det gjorde i alle fall ikke jeg i dag, legger landslagskapteinen til.

sagosen depper

Mens Kroatia jublet for OL-billett, ruslet Sander Sagosen skuffet ut av banen. Det blir ingen tur til Rio i sommer for de norske håndballherrene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Skuffet

Heller ikke den ellers så stabile Sander Sagosen hadde dagen. Han bommet på sine fire første skudd, før han vel å merke satte tre på rappen.

– Dette var tungt. Vi sliter og setter ikke ballen i mål når vi spiller oss til store sjanser. Vi er rett og slett ikke dyktige nok i dag. Når vi brenner femten hundreprosentssjanser sier det sitt, sier Sagosen.

– Jeg er skuffet over meg selv og over laget. I dag skulle vi stå frem og vise at vi er menn og ikke gutter, legger han til.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal