Hopp til innhold

– Min store drøm

Ramunas Navardauskas stakk fra feltet en mil før mål, og vant i suveren stil i fredagens Tour de France-etappe. Alexander Kristoff ble nummer tre.

Ramunas Navardauskas

Ramunas Navardauskas vant sin første Tour de France etappe fredag.

Foto: Peter Dejong / Ap

Litaueren tok dermed karrierens første Tour de France-seier. Navardauskas stakk fra feltet i en motbakke med ti kilometer igjen til mål og vant i stor stil i innkjøringen mot Bergerac.

– Det var min store drøm å vinne en etappe i Tour de France, og jeg er veldig takknemlig for hjelpen fra alle mine lagkamerater. Alle gjorde som de skulle, sa Navardauskas i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Alexander Kristoff hang godt med i innspurten, men tapte spurten såvidt for John Degenkolb og ble nummer tre tilslutt.

God planlegging

Navardauskas bekreftet da han var i mål at planen var lagt allerede fra starten.

– Ja, det var planlagt. Vi ønsket å få med noen i brudd eller kjøre i den bakken. Normalt sett ville vi kjørt for Tom Slagter, men siden han var i bruddet og gjorde en stor jobb der, så det var utrolig at han fortsatt hadde krefter til å komme og hjelpe meg på toppen av bakken. Det ga meg ekstra motivasjon, for jeg ville ikke skuffe lagkameratene mine, sa den lykkelige rytteren.

En stor seier for Navardauskas som er kjent for å være en god temporytter. Han har vært med på å vinne lagtempo både i Tour de France og Giro d'Italia tidligere, i tillegg til at han også har en individuell seier fra Giro d'Italia.

Kittel tidlig ute

Et brudd med Tom Slagter, Cyril Gautier, Arnaud Gerard, Martin Elmiger og Rein Taaramäe ble sittende foran i en lang periode i fredagens etappe, men ikke lenger foran enn at hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne hele veien.

Feltet hadde nesten hentet dem før en motbakke ti kilometer før mål. Der ble det kjørt så hardt at mange slet med å henge med. Spurtkanonen Marcel Kittel var blant dem som ikke klarte å følge hardkjøret, og dermed var en av Kristoffs tøffeste konkurrenter ute av kampen om etappeseier.

Men litaueren Ramunas Navardauskas stakk av opp mot toppen, og kjørte hardt for å klare å riste av seg feltet, som ikke var raske nok til å organisere en samlet jakt på utbryteren.

Massevelt

Peter Sagan

Peter Sagan veltet litt under tre kilometer før mål.

Foto: Lionel Bonaventure / Ap

Innspurten inn mot målgangen i Bergerac hadde to nitti graders svinger den siste kilometeren, og med mye regn og våte veier, var det fryktet at det ville veltes mot slutten.

Og den profetien gikk i oppfyllelse. I det rytterne kom ut av en sving mindre enn tre kilometer før mål veltet en rekke ryttere. Peter Sagan var blant disse, samt Romain Bardet som ligger på femteplass i sammendraget. Ingen så ut til å være alvorlig skadet, men etappen var ødelagt for de involverte.

De tapte ikke tid i sammendraget, siden velten skjedde med mindre enn tre kilometer igjen til mål.

Den nittende etappen var utpekt på forhånd som en av Alexander Kristoffs to gjenstående sjanser til å vinne nok en etappe i Tour de France. Rytterne skulle sykle 208.5 kilometer fra Maubourguet Pays du Val d'Adour til Bergerac.

Slik skulle det ikke gå, siden Navardauskas stakk av inn mot mål, og vant den nittende etappen. Lørdag skal det kjøres tempoetappe, før det er målgang i Paris søndag.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal