Hopp til innhold

Barcelona-gull kan gi Ødegaard sjansen

Mot fjorårets seriemester Atletico Madrid satte Lionel Messi inn målet som ga Barcelona seriemesterskapet. Målet åpner også en ny mulighet for Martin Ødegaard.

SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Atletico Madrid during their Spanish first division soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid

MESTERLIG: Helten ble, som så mange ganger før, Lionel Messi.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Barcelona klarte brasene, tok seieren de trengte og kunne juble for sitt 23. seriegull i historien.

Ødegaard

FÅR HAN SJANSEN? Martin Ødegaard håper å få en mulighet på førstelaget i Real Madrids siste seriekamp.

Foto: EFE / NTB scanpix

At Barcelona sikret seriegullet allerede nå åpner også en mulighet for en viss 16 år gammel nordmann i Real Madrid.

Real Madrid spiller hjemme mot Getafe i sin siste seriekamp, og med mange skader og lite å spille for, spekuleres det i at flere spillere fra Castilla-troppen får sjansen til å vise seg fram for publikummet på Santiago Bernabeu.

Vil gi de unge karameller

– Real Madrid og Barcelona har hatt for vane, i siste hjemmekamp, hvis det ikke er noe som står på spill, å gi unge spillere muligheten. For at de skal få en gulrot, en karamell som de kan ha i munnen gjennom sommeren, og tenke at dette har de lyst til å være med på igjen, slår ekspert på spansk fotball, Petter Veland fast i C More-studio etter Barcelona-kampen.

– Jeg vet at de høye herrer i Real Madrid vil at Martin Ødegaard skal få sin debut, men det er Ancelotti som til syvende og sist tar avgjørelsen., sa Veland.

Tøff seier

Barcelona stanget og stanget mot Atletico, og ikke før Cristiano Ronaldo hadde sendt Real Madrid opp i ledelsen mot Espanyol fikk de fart på seg.

Fem minutter etter at Ronaldo hadde kuttet ledelsen til to poeng klarte Messi ved hjelp av et lekkert veggspill å tre seg inn gjennom Atletico-forsvaret, og han hamret ballen ned i hjørnet bak Jan Oblak.

Et øyeblikks magi fra mannen som har herjet denne våren, og som kan ta Barcelona til seier også i mesterligafinalen 6. juni.

Christian Stuani utlignet for Espanyol, men Marcelo og to nye fra Cristiano Ronaldo sørget for seier til Real Madrid også. Portugiseren står nå med 45 seriemål denne sesongen.

Avstanden mellom de to lagene er fire poeng med en kamp igjen å spille, og ligagullet er derfor sikret.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal