Hopp til innhold

Her spesialtrener Hellner i slalåmbakke – i dag vil han hente Northug

Marcus Hellner tror han kan hente 44 sekunder på Petter Northug og kuppe andreplassen i Tour de Ski. Han har nemlig trent på å gå i lange, bratte bakker.

Video Heller er forberedt på monsterbakken

Heller er forberedt på monsterbakken

Se avslutningen av Tour de Ski fra kl. 12.25 søndag

– Det er en veldig morsom etappe å gjøre det bra på. Det er mange som vil vinne den etappen, og jeg liker utfordringen, sier Marcus Hellner.

I et opptak gjort 21. desember ser vi hvordan Marcus Hellner klyver opp slalåmbakken Dundret hjemme i Gällivare. Hellner har nemlig forberedt seg godt på avslutningen av Tour de Ski og spesialtrent på lange, ekstreme motbakker.

– Trives med klatringer

I videoen, som du kan se utdrag av øverst i denne saken, forteller han hvorfor han trener nettopp på dette – og hvorfor sprintverdensmesteren fra Oslo-VM liker ekstremklatringer.

– Jeg trives når det er tøft terreng, og det føles som om jeg får utnyttet mye av min kapasitet, sier han.

Søndag avgjøres Tour de Ski med jaktstarten som ender på toppen av Alpe Cermis. Opp den brutale stigningen må utøverne opp 495 høydemetre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dario Cologna fra Sveits går ut i føringen, og med formen han har vist gjennom Tour de Ski skal det et aldri så lite under til dersom andremann Petter Northug klarer å hente inn 1.22 og vinne totalt.

For selv om Northug gjorde en bra fellesstart lørdag, klarte han ikke å ta innpå sammenlagtlederen.

Samtidig blir Northug truet bakfra. Marcus Hellner hadde en trå start på Tour de Ski, men har kommet utover touren. Han starter 44 sekunder bak nordmannen.

Og han akter å ta opp kampen med Northug.

– Jeg går for andreplassen. Avstanden til Northug er stor, men ikke umulig, sier Hellner til Expressen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Northug Hellner Tour de ski

Petter Northug går ut 44 sekunder foran Marcus Hellner på avslutningsetappen i Tour de Ski. Han akter å ta opp kampen.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Vil samarbeide med Kershaw

Svensken går ut sammen med kanadiske Devon Kershaw. Det tror Hellner kan være en fordel.

– Vi kjører vanligvis bra sammen. Det skal bli veldig interessant og «ruskigt kul» å få kjempe om pallplassene, sier Hellner til Aftonbladet.

Etter spesialtreningen har Hellner gjort noen nyttige erfaringer om hva som er viktig når man går oppover.

– Det som er viktig å tenke på når et blir så bratt, er at man ikke kommer for mye frempå med overkroppen. Da mister man trykket på magen, og man får ikke frem beina.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal