Hopp til innhold

Fleipet etter fall: - Jeg var bare glad, for jeg fikk en liten pause

Akkurat idet Petter Northug skulle avansere inn mot oppløpet, ble han hindret av at rivalen Dario Colognas fall. Dermed ble det «bare» andreplass på Petter Northug i Tour de Ski-jaktstarten.

Video Teichmann fikk seieren servert

Axel Teichmann fikk seieren servert da Dario Cologna falt og hindret alle forfølgerne inn mot oppløpet.

– Jeg lå bak Heikkinen der inn mot oppløpet. Så måtte jeg ut i dypsnøen, og da var det for langt opp til Teichmann, sier Petter Northug når han skal oppsummere den dramatiske innspurten.

– Ble du stresset da Cologna falt?

– Nei, jeg var bare glad. Jeg var såpass sliten, så det var godt med en liten pause der, sa en spøkefull Northug etter målgang.

Da Dario Cologna falt og hindret flere av rivalene inn mot oppløpet, fikk tyske Axel Teichmann en solid luke. Den holdt han inn til mål, og dermed ble det hjemmeseier på 15 kilometer jaktstart i Oberhof.

Petter Northug kom noen få meter bak etter å ha spurtslått Cologna og resten av feltet på de siste meterne.

Gikk ut i tet

Northug gikk ut i tet etter gårsdagens prolog-seier, men som ventet ble han hentet inn av et stort felt relativt raskt. Flere av rivalene gikk knalltøft i håp om å riste av seg Northug, som så ut til å ha glatte ski.

Spesielt gikk Lukas Bauer og flere av russerne sterkt underveis, og flere ganger så det ut til at Northug måtte slippe. Han klarte imidlertid å bite seg fast.

På den siste runden var det en gruppe på omkring ti løpere som gikk samlet. Petter Northug og Eldar Rønning var de to eneste som hang med på dette kjøret.

I den siste bakken var det tyske Axel Teichmann som tok føringen. Idet løperne gikk inn mot oppløpet falt sveitsiske Dario Cologna, og han dro med seg flere andre i fallet.

Også Petter Northug ble hindret, selv om han ikke falt.

Sveitserens fall førte til at Teichman fikk en liten luke, men Petter Northug tok opp jakten. Han klarte imidlertid aldri å ta inn tyskeren, og dermed vant han spurten greit foran Northug og Cologna.

Video: Artikkelen fortsetter under

Video Northug etter dagens etappe

Northug etter 2. plass på 15 kilometer jaktstart

Ikke bitter

Petter Northug er normalt en som klarer å navigere seg godt gjennom feltet i denne typen situasjoner.

Gjennom hele rennet var planen å gå smart for å unngå kollisjoner. Det gikk altså bra helt til den siste kilometeren.

– Jeg prøvde å unngå uhell og ligge litt bak og ha klaring i utforkjøringen. Det er noen ekle svinger, så det gjelder å være forsiktig, sier Northug.

Nå er Northug nummer to i sammendraget før sprinten i morgen. Det synes Northug er bra.

– Det er fortsatt to løp igjen før det er hviledag, så det er viktig å være rå og prioritere tid til hvile, sier han.

Eldar Rønning gikk seg opp fra 57. til en 7.-plass. Dermed ble han nest beste nordmann. Sjur Røthe ble nummer 18, Niklas Dyrhaug nummer 33, Petter Eliassen nummer 38, Kristian Tettli Rennemo nummer 45 og Ola Vigen Hattestad nummer 68.

Med seieren sikret Teichmann seg 15 bonussekunder. Han har dermed 7,3 sekunders ledelse til Northug, som fikk 10 bonussekunder, mens Cologna er 12,9 etter lederen.

Tour de Ski fortsetter med sprint klassisk i Oberstdorf lørdag.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal